Lang geleden…

Sorry beste lezers! Het is alweer een maand of drie geleden dat ik een stukje heb geschreven. Ik wil wel vaker schrijven, maar ik heb het druk gehad (en heb het nog steeds druk).

In september ben ik voorzichtig begonnen met het werken in de buitenschoolse opvang. Na overleg met de vestigingsmanager mocht ik mijn uren in deze maand voorzichtig opbouwen totdat ik m.i.v. 1 oktober gemiddeld 12 uur per week zou werken. Ik werk sinds die tijd op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van half 3 tot 6 uur. En dat bevalt goed. Ik werk samen met een collega op een groep van kinderen van 4-6 jaar. Dat is heel erg gezellig. Het leuke van kleuters is dat ze zo duidelijk en aanhankelijk kunnen zijn. Inmiddels ben ik helemaal gewend en ken ik alle kinderen bij naam. Ik ken de weg binnen het kindercentrum, ken mijn collega’s en weet wat er van me verwacht wordt.En dan nog het diploma halen. Daarvoor ben ik in oktober begonnen met mijn opleiding aan het ROC. In een bijdrage in augustus schreef ik dat ik was aangenomen als pedagogisch medewerker in opleiding. Voor de opleiding moest ik een portfolio inleveren waarmee getoetst kon worden welke kennis en vaardigheden ik al heb opgedaan (en hiermee kan bewijzen) en waar ik vrijstelling voor zou kunnen krijgen. Ik bleek zoveel vrijstellingen te krijgen dat ze verwachten dat ik in februari klaar kan zijn met de opleiding. Een heerlijk idee!

De opleiding vind ik niet zwaar, maar ik merk dat de combinatie met drie middagen werken dat wel is. Ik ben dan ook al een paar keer ziek geweest. Gelukkig is het nu kerstvakantie. Niet dat ik dan niet hoef te werken (ik werk juist meer uren), maar ik hoef in ieder geval niet naar school. Ik merk dat dat vermoeiender voor mij is dan het omgaan met de kinderen.

Okee, dit was een kort overzicht van de dingen waar ik nu mee bezig ben.
Alvast een goed voornemen voor het nieuwe jaar: vaker een bijdrage op mijn blog plaatsen. En natuurlijk ook blogbijdragen van andere mensen lezen.

Oorspronkelijk geplaatst op 21 december 2008 op tantetil.vkblog.nl

Oorspronkelijke reacties
edu / 21-12-2008 18:35
Dag tante Til, het is erg leuk om weer wat van en over jou te lezen! Geweldig dat het allemaal zo goed gaat nu. In februari al klaar zelfs; wie had dat gedacht!
Geniet van je vrije tijd!

Maria-Dolores / 21-12-2008 19:14
hoi,
leuk dat het goed en gezellig gaat en alleen een beetje vermoeiend is :-)… wat vindt Wooster ervan??

Bart / 21-12-2008 21:56
Fijn om te horen dat het goed gaat, maar wel wat zwaar af en toe natuurlijk, met de opleiding erbij…
Doe het maar rustig aan qua bloggen, de beste wensen alvast, en een pootje voor Wooster! 🙂

Vergelijkbare berichten