Begin april was Tante Til jarig en ze vierde dat op een zaterdagochtend. Ik ben nu bijna een jaar bij C. en Tante Til en dit werd mijn eerste feestje. De hele middag waren ze druk bezig met de woonkamer. Eerst kwam er een tafel van zolder naar beneden. Daar gingen tafelkleden overheen en ik vond het heel erg leuk om ze er weer af proberen te trekken. Dat mocht ik niet van ze. Er kwamen extra stoelen naar beneden. Het rook lekker naar zelfgebakken cake. Ik vond het allemaal reuzespannend.

Na het avondeten zijn we met ons drieën wezen wandelen. Dat vind ik altijd heel erg leuk. Ook als het hier in de wijk alleen maar door het park is. Toen we weer terug kwamen kregen we bezoek. En daarna kwamen er steeds meer mensen. Ik heb iedereen enthousiast begroet en werd ook veel geknuffeld. Toen mijn opa en oma kwamen was ik helemaal blij. En natuurlijk sprong ik snel tegen opa op. Ik weet natuurlijk wel dat ik dat eigenlijk niet mag, maar ik vind het zo leuk om op mijn achterpoten te staan en even (bijna) net zo groot te zijn als opa.

Op een gegeven moment waren alle stoelen bezet en werden er lekker ruikende hapjes op tafel gezet. Ik probeerde daar ook bij te komen, maar dat lukte niet. Ik legde wel mijn kop op tafel, tussen mensen door, maar dat werd genegeerd. Ik werd wel veel geaaid en dat vond ik erg leuk. Toen ik moe werd ben ik onder tafel gaan liggen, lekker op iemands voeten.

Later op de avond, volgens mij was het al nacht, waren de meeste mensen weer weg. Tante Til en C. zaten met de laatste paar gasten aan de ene kant van de tafel te praten. Dat vond ik een mooie gelegenheid om snel mijn voorpoten aan de andere kant op tafel te zetten het bakje van de tonijnsalade te pakken. Ik hield hem netjes vast, zelfs het mes bleef er in liggen, en liep stiekem richting de banken. Blijkbaar niet stiekem genoeg, want het bakje werd me snel afgepakt. Jammer hoor!

Ik vond het een leuk feestje en Tante Til en C. waren trots op me. Ik had me beter gedragen dan ze hadden gedacht, zeiden ze. Dat vind ik fijn om te horen!

 

Oorspronkelijk geplaatst op 16 april 2008 op tantetil.vkblog.nl

 

Oorspronkelijke reacties

K / 16-04-2008 23:27
feliciteer je Tante Til alsnog van me voor haar verjaardag? Ik ben namelijk vergeten tijdig een mailkaartje te sturen. Bedankt!

Bart / 17-04-2008 12:42
Jij, en natuurlijk tante Til ook, hartelijk gefeliciteerd met haar verjaardag, Wooster! 🙂
Jullie hebben het heel leuk gehad, lees ik, en zo gezellig… 🙂
groet Bart

Wooster / 23-04-2008 19:45
@K: ik heb haar gefeliciteerd. Vond ze erg aardig.
@Bart: we vonden het allebei een leuk feestje. Ik wil volgend jaar ook een verjaardagsfeestje…