Mijn eerste stagedag

Ik ben begonnen aan mijn onderbouwstage. Afgelopen maandag was ik de ochtend aanwezig op mijn stageschool. Qua weer niet het beste moment om daar heen te gaan, maar ach, met 30 km per uur door de sneeuwbuien kom je uiteindelijk wel op je bestemming. Er waren meer mensen te laat door het weer!

Het is weer even wennen om in een stageklas te zijn. In het begin weet je nog niet hoe de kinderen heten, waar alles staat, wat de gebruikelijke gang van zaken is. Deze eerste dagen gebruik ik dan ook om een goed beeld te krijgen van de klas en de gang van zaken. Ik heb wat rondgekeken en met kinderen gepraat. Ik vind het steeds weer leuk om te merken hoe snel sommige kinderen je zien als juf en naar je toe komen als ze een vraag hebben. Dat voelt goed!

Er werd een nieuw thema geïntroduceerd: water, waar de kinderen direct enthousiast over werden. De zandtafel was leeg en mocht gevuld worden met water, de boekenhoek werd omgetoverd tot zwembad en de juf kondigde aan dat er ook binnenkort een sloot gebouwd moet worden, maar dat ze daar met z’n allen nog over moeten nadenken en praten. Leuk om te zien dat kinderen direct allerlei ideeën hebben over wat er allemaal in de sloot moet komen.

Aan het einde van de ochtend, toen de kinderen naar huis waren, merkte ik pas hoe moe ik was. Hartstikke leuk al die kinderen, maar het vreet energie.

Nu, twee dagen later, zit ik achter mijn computer en probeer mijn stageplan en -planning op papier te krijgen. Vervelend werk, want ik weet nog niet wat ik allemaal wil gaan doen. Ik ga straks maar een globale planning maken met activiteiten die ik vanuit de opleiding moet doen en activiteiten die ik zou willen doen. Nu eerst maar thee zetten en even rustig nadenken.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 maart 2006

Vergelijkbare berichten