Het is alweer heel lang geleden dat ik een stukje van Tante Til mocht schrijven. Best onaardig dat ik dat niet eerder mocht. Volgens mij zijn er wel mensen die willen weten hoe het met mij gaat 🙂

Sinds augustus woon ik bij mijn opa en oma en dat vind ik heel erg leuk. Ze hebben een grote tuin, veel katten en ik word veel geknuffeld. Toch vond ik het vreselijk leuk dat anderhalve week geleden Tante Til er opeens weer was. Ik wist niet dat ik haar zo gemist had. Ik wilde dicht bij haar zijn en het liefste met mijn hoofd op haar schoot blijven zitten.

Vanmiddag gingen Tante Til en ik samen op stap met de auto. Ik moest achterin de Berlingo zitten en daar was het wel een beetje koud. Na een heel eind rijden waren we vlakbij ons oude huis. We gingen naar de kapper!

Ik vond het in het begin een beetje eng, maar ook wel leuk. De kapster is begonnen met het knippen van mijn poten. Ze heeft mijn oren weer kortgeknipt. Eigenlijk moest ik van de kapster staan tijdens het knippen, maar dat vond ik niet zo fijn. Ik wilde liggen. Daardoor zat de halsband wel erg strak en heeft ze me losgemaakt. Tante Til was een beetje bang dat ik dan van de tafel zou springen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik vind het niet erg om geknipt te worden, maar ik hou er niet van om vast te zitten. Dat is toch logisch!

Na het knippen ging de tafel naar beneden en nam de kapster me mee naar de washoek. Ik wilde niet in het bad (hartstikke eng) en ging languit op de vloer leggen met allevier mijn poten plat. Tante Til en de kapster moesten me van de grond tillen en in het bad zetten. Daarna vond ik toch niet meer eng. De kapster deed de douche aan, maakte al mijn haar nat en heeft me ingezeept met shampoo. Na het uitspoelen van de shampoo pakte de kapster een apparaat waarmee het water uit mijn haren werd gezogen. Ook wreef ze mijn kop lekker droog met een handdoek. Daarna werd ik weer uit het bad getild.

Ik moest weer op de kniptafel waar de kapster mij heeft droog gefohnd. Lekker die warme wind door je haren! Ze heeft me netjes bijgeknipt toen mijn haren droogwaren. Als laatste kreeg ik nog een geurtje opgespoten en mocht ik van de tafel af. Ik liep snel naar Tante Til omdat ik zo blij was dat ik weer naar huis mocht. Ik heb mijn kop op haar schoot gelegd en werd even geknuffeld.

Opa en oma vonden dat ik ik er weer heel erg mooi uitzag. Zelf ben ik ook blij dat ik er weer goed uitzie. Zo krijg ik vast meer knuffels 😉

Tot de volgende keer!

Groetjes, Wooster

20101208 wooster
op de tafel
20101208 wooster
onder de douche
20101208 wooster
ik ben niet zo blij
20101208 wooster
even mijn hoofd omhoog
20101208 wooster
restjes Wooster
20101208 wooster
föhnen
20101208 wooster
nog even bijknippen

Oorspronkelijk geplaatst op 8 december 2010 op tantetil.vkblog.nl

Oorspronkelijke reacties

Kitty Schoenmakers 08-12-2010 23:56
Jazeker of ik wil weten hoe het met je gaat Wooster! Goed dat je even een blog maakt!
Ik hoop wel dat je haren zijn geknipt op, en niet je oren zelf zoals je bericht.
Zul jij fijn fris zijn. weet je dat ik maandag ook ben geweest toevallig. Wassen en knippen. net als jij :))

Catharina Anna Maria van Vliet 09-12-2010 09:39
Aah, Wooster. Ik vroeg me al waar hij was, niet in Austalië. Vast een gemis.

tante_til 09-12-2010 09:56
@Kitty: je hebt gelijk: mijn oren zijn niet geknipt, maar het haar op mijn oren. Nu zijn ze helemaal glad. Opa kan nu niet van mijn oren afblijven 😉
@Catharina: nee, ik blijf lekker bij opa en oma. Gelukkig is Tante Til nu even in Nederland….

Bart 09-12-2010 14:51
Ha Wooster, zo ben je weer tiptop in orde: mooi geknipt, lekker ruikend en even heerlijk warmgeföhnd en geknuffeld! 🙂
Dat was vast een welkome verrassing, dat je weer even mee mocht met Tante Til!

tante_til 11-12-2010 12:56
@Bart: ja, nu moet Tante Til nog even een mooie foto maken zoals ik er nu uitzie. Ik vond al die aandacht heerlijk! En het was zeker leuk om met Tante Til op stap te gaan.

The_Saint 11-12-2010 13:05
Hij laat het allemaal over hem heen komen….:-))
Hij heeft in ieder geval genoeg ruimte daar voor een ontspannen walkbout…..:-))

tante_til 11-12-2010 13:10
@The Saint: ik hou er wel van om aandacht te krijgen. Bij opa en oma heb ik sinds gisteren weer het grote weiland om doorheen te rennen. Tante Til en oma hebben een hek geplaatst. Op deze plek kon ik over het gaas heen springen en de weg op. Dat vonden ze niet zo leuk. Ik heb heerlijk gerend!