Nieuwe haarkleur en een kleurenanalyse

Een tijdje geleden, half december, heb ik besloten om mijn haar blond te laten verven. Mijn haar had al een jaar moeite om de donkerbruine kleur die de kapper er in deed goed vast te houden. Na twee weken kwam het grijs er doorheen en na drie weken begon de kleur te vervagen. Alsof er een kleurspoeling in mijn haar zat. Heel vervelend! Ik besloot dat het tijd werd om het grijs in mijn haar een kans te geven. Om de overgang te vergemakkelijken heeft de kapper mijn haar een blonde kleur gegeven.

Het heeft weken geduurd voordat ik er zelf aan gewend was. Ik ben al mijn hele leven bruin. Middelbruin van mezelf, en al bijna 25 jaar donkerbruin (soms met rood) door haarverf. En met blond haar kwam ik erachter dat niet alle kledingstukken uit mijn kast nog even goed stonden.

Een buurvrouw van mij, Marlies, geeft kleuranalyses (website van Marlies). Dat leek mij al een tijdje leuk om te laten doen en nu had ik daar een reden voor. Twee weken geleden hadden we een afspraak. Ik had geen flauw idee wat ik moest verwachten. Maar het was ontzettend leuk!

Marlies ging met strookjes papier met kleuren, zoiets als verfstaaltjes van de bouwmarkt, kijken wat mijn huidskleur is, mijn oogkleur en mijn haarkleur. Mijn oogkleur bepalen was lastig, want ik heb sinds een aantal jaren twee verschillende ogen. Het ene oog is blauw/groen en het andere oog is bruin/groen. En mijn haarkleur bepalen was ook lastig, want het is blond en grijs. Om ons niet te laten afleiden door mijn haarkleur kreeg ik een wit mutsje op. De kleurgegevens zette ze in een computerprogramma en daar rolde een advies uit. Op basis van dit advies kreeg ik verschillende kleurdoeken omgehangen. Dan keken we in de spiegel welke kleurendoek het beste past bij mijn huid en ogen. Het is heel grappig om te zien dat je gezicht door sommige kleuren veel bleker lijkt dan door andere kleuren. Op de foto zie je mij met de kleuren die het beste bij mij passen…

Uiteindelijk blijk ik een contrasterend zomertype te zijn. Voor mij betekent dit eigenlijk dat ik alle kleuren kan dragen, behalve oranje en bruin. Dan niet de felste varianten van de kleuren, maar meer alsof er een scheutje grijs in de kleur is gedaan. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik weet zelf waar ik op moet letten.

Daarnaast kreeg ik ook nog wat stijladvies. Het belangrijkste advies is om mijn taille te laten zien. Dit kan door bijvoorbeeld korte vestjes of jasjes te dragen. Zelf dacht ik altijd dat ik dat juist niet moest doen, omdat je dan mijn vetrollen ziet. Maar ik zie nu dat jurkjes bijvoorbeeld mooier staan als ik mijn taille benadruk. Met broeken werkt dat nog niet, dus binnenkort maar eens op zoek naar een goede spijkerbroek. Eentje waarin mijn vetrollen niet opvallen 😉

Oftewel, ik had een heel gezellige en informatieve middag!
Heb jij wel eens een kleurenanalyse laten doen?

Vergelijkbare berichten