Onze omgeving

Euromast en Chinees restaurant/hotel/supermarkt

De afgelopen maanden heb ik ook wat foto’s van onze woonomgeving gemaakt. Vanuit onze slaapkamer hebben we uitzicht op de Europmast. We zijn nog niet naar boven geweest, maar dat komt van het voorjaar wel een keer als het goed helder is. Het zou zonde zijn om naar boven te gaan en dan bijna niets te kunnen zien. In het grote deel zit een restaurant en van daaruit kun je met een draaiend onderdeel helemaal naar boven. De Euromast is in 1960 gebouwd voor de Floriade en hij is 185 meter hoog.

Ons gebouw met Euromast op de achtergrond

Vanuit ons appartement kijken wij uit op vier kunstgrasvoetbalvelden. Deze zijn van de gemeente en worden heel fanatiek gebruikt door mensen uit de buurt.

Historisch Delfshaven (Aelbrechtskolk)

Delfshaven is rond 1400 ontstaan als kolonie van Delft, om te dienen als zeehaven. Een klein stukje van oud Delfshaven heeft het bombardement in de Tweede Wereldoorlog overleefd.

Ventilatiegebouw van de Maastunnel

De Maastunnel is de oudste tunnel van Nederland. De bouw is begonnen in 1937 en de tunnel was in 1942 klaar. Op beide oevers staat een ventilatiegebouw waarop ‘s avonds een verlichte tekst te lezen is. Als op de ene oever het woord “Hier” verlicht is, is aan de andere kant het woord “Daar” te lezen. Ziet er grappig uit…

Ons gebouw (met hangende bergingen)

Vergelijkbare berichten