Op naar de top!

Na maanden van voorbereiding is het zover. C. gaat een grote uitdaging aan. Donderdag heb ik hem naar het vliegveld van Dusseldorf gebracht. Hij is nu in Tanzania, in Dar es salaam om precies te zijn. En de grote uitdaging: het beklimmen van de Kilimanjaro. Maandag begint hij, samen met 35 collega’s uit de hele wereld.

Ik vroeg hem onderweg naar het vliegveld of hij er zin in heeft en hij antwoordde dat hij er de ene kant tegen op zag omdat hij bang is dat het erg zwaar gaat worden (en pijn doet), en aan de andere kant lijkt het hem geweldig. Of hij de top haalt is afwachten, want dat lukt ongeveer 25 procent (of minder) van de mensen. Het is ook een zware tocht. In vijf dagen wandel je naar een hoogte van bijna 6 kilometer. Ik moet er dan ook niet aan denken. Wat dan weer precies de reden is dat C. het wel gaat doen. Via zijn werkgever kwam er maanden geleden een mailtje binnen met de mededeling dat er weer een expeditie naar de top van de Kilimanjaro gaat en dat je daar op in kunt schrijven. C. heeft er even over nagedacht, maar besloot dat dit een kans was om niet voorbij te laten gaan. Met mijn me/cvs zijn dit soort dingen niet mogelijk, dus voor hem is dit een mooie gelegenheid om het wel te doen.

En het wandelen heeft ook nog een ander goed doel, behalve het genieten van het uitzicht en de uitdaging, namelijk het ondersteunen van een aidsproject van VSO. VSO is de afkorting van ‘volunteers services overseas’, een van oorsprong Engelse organisatie die projecten opstart in Derde wereldlanden en waar je door uitgezonden kunt worden om bijvoorbeeld als leerkracht of consultant een jaar of twee je kennis te delen. Erg goed dus!

Maar goed, maandag begint het grote avontuur. Ik hoop dat hij het gaat halen. Helaas moet ik wachten tot hij weer beneden is voordat ik zijn verhalen kan horen. Maandag over een week vlieg ik ook naar Tanzania. C. is dan uitgewandeld en onze gezamenlijke vakantie gaat dan beginnen. We gaan een paar dagen op safari, een dagje wandelen naar een koffieplantage en een weekje naar het tropische eiland Zanzibar. Heerlijk!

Ik heb erg veel zin in de vakantie. Het lijkt me geweldig om dierentuindieren in het echt te zien.
De komende week het huis schoonmaken, rugzak inpakken, voetbal kijken en me voorbereiden op de vakantie. En als Nederland doorgaat na de kwartfinale moet ik in Tanzania maar kijken of ik de volgende wedstrijd(en) kan zien. Het zou toch erg onaardig zijn als ze Europees kampioen zouden worden en ik dit niet kan zien…

(het plaatje komt van scienceguy288.wordpress.com)


Oorspronkelijk geplaatst op 14 juni 2008 op tantetil.vkblog.nl

Geen reacties 

Vergelijkbare berichten