Op zoek naar werk

Twee weken gelden heb ik mijn eerste sollicitatiebrief verstuurd. Een school in de buurt is o.a. op zoek naar een klassenassistent voor de kleuterschool. Hier hoefde je geen kwalificaties voor te hebben. Handig, aangezien het proces om mijn diploma gewaardeerd te krijgen zo’n 6-8 weken gaat duren. Hopelijk lukt het wel om een omzetting naar Australische criteria te krijgen, want dan is er voor mij volop werk te vinden. Helaas kreeg ik gisteren (7 september) een mailtje dat ik niet door ben naar de volgende ronde. Verder zoeken dus!

Verder heb ik me ingeschreven op een website waar ouders op zoek kunnen naar oppas of kinderopvang bij hen thuis. Dezelfde dag had ik een mailtje van een ouder met de vraag om een telefonische gesprek. Dat gebeurde diezelfde middag. Het ging om naschoolse opvang voor 2 jongens (4 en 6 jaar) voor 3 dagen in de week. Het was een goed gesprek en we maakte een afspraak voor de volgende ochtend. ‘s Avonds kreeg ik een sms-je dat het gesprek niet doorging. Ik heb geen auto en daar had ze geen oplossing voor kunnen vinden. Helaas! 

Ik ben ook op zoek naar vrijwilligerswerk. Daarmee kan ik in ieder geval werkervaring opdoen en referenties verzamelen. In Australië heb je nl. referenties nodig bij het solliciteren. Ik heb me informatie aangevraagd bij Ardoch, een organisatie die vrijwilligers inzet op scholen, bijvoorbeeld als klassenassistent of tijdens lunchpauzes. Lijkt me leuk, maar uit de informatie die ik van ze kreeg blijkt dat het proces om vrijwilliger te mogen worden een paar maanden duurt. Ik wacht nog even af of ik geen ‘echt’ werk kan vinden. Dan wordt ik er tenslotte ook nog voor betaald.

Ik heb me aangemeld als geïnteresseerde voor een functie van boeksorteerder bij de Brotherhood of St. Laurence. Deze organisatie heeft een online tweedehandsboekwinkel en zoekt mensen die de boeken willen sorteren. Lijkt me geweldig. Hopelijk hoor ik snel iets van ze!

Ik heb ook een mailtje gestuurd naar de State Library. Daar zoeken ze ook vrijwilligers, voor het geven van rondleidingen, het helpen indexeren, administratieve ondersteuning, invoeren van gegevens. Klinkt ook goed.

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 september 2010

Oude reacties 

Catharina Anna Maria van Vliet 08-09-2010 08:32
Je ben lekker bezig. Beter dan ik….

Bart 08-09-2010 16:47
Gek dat je voor vrijwilligerswerk via die centrale een paar maanden moet wachten. Je zou toch zeggen dat je daar meteen mee aan de slag zou moeten kunnen, als vrijwilliger…
Werk met boeken is echt iets voor je, ja!
Hopelijk vind je snel iets naar je gading, Tante Til….
Hartelijke groet, Bart

Tante Til 09-09-2010 02:36
@Catharina:
tja, ik moet wel. Anders leer ik hier geen mensen kennen ben ik bang.
Ben je ook op zoek naar werk? Succes!

@Bart: ik las het nog even na in het mailtje dat ik van die organisatie heb gekregen en het proces duurt een aantal weken. Iets te slecht gelezen van mijn kant. Maar dan nog wacht ik even tot ik mij daar in schrijf. Hopelijk is binnen een aantal weken mijn diploma gewaardeerd en kan ik op zoek naar hetzelfde soort werk, maar dan betaald.

Vergelijkbare berichten