Rare jongens, die wandelaars

Ik lag lekker op de grond onder de eetkamertafel te slapen toen Tante Til opeens opstond. Ze legde de laptop weg en deed de keukendeur op slot. Gaan we wat doen?, vroeg ik me af. En even later kreeg ik daar antwoord op toen Tante Til me riep, “ga je mee wandelen?” Ik sprong enthousiast op, want wandelen is altijd leuk. Waar zouden we heen gaan?

Ik vond het wel vervelend dat ik weer dat vervelende bandje over mijn neus moest hebben. Dat zit niet lekker en ik begrijp ook niet waarom Tante Til dat steeds maar weer doet. We liepen richting het winkelcentrum. Ik had het idee dat het een stuk lawaaiiger was dan anders. We liepen richting het bos. Daar mag ik altijd los lopen. Er stonden heel veel auto’s langs de weg en het geluid werd steeds harder. We liepen een weggetje richting het bos in, maar in het bos mocht ik helemaal niet los. Aan het einde van een pad begroeid met brandnetels gingen we langs een weg en stonden we op de dijk.

Daar kwam Tante Til mensen tegen die ze kende. Er stonden daar oranje wc’s en de deuren maakten een vreemd geluid. Daar schrok ik van. Ook vond ik het niet leuk dat het zo druk was. Er liepen allemaal mensen over de weg. Ik wilde dan ook eigenlijk wel weer weg. Tante Til had me stevig vast en dat lukte dus niet. De mensen waar Tante Til mee stonden te praten vonden mij leuk en hebben mij geaaid. Na een tijdje vond ik minder eng worden, maar ik vond het nog niet leuk. Het is wel grappig om te kijken naar al die mensen die langs wandelen. Waar zouden ze naar toe gaan?

Er was een Engelse soldaat die me heeft geaaid. Dat vind ik altijd leuk. Ook was het eigenlijk best leuk dat heel veel mensen naar me keken. Ik ben natuurlijk ook een hele mooie hond….

Af en toe kwamen er groepen zingende mensen langs en dat vind ik wel grappig. Ik hoorde ook een meneer op een mondharmonica spelen. Dat klinkt heel gezellig. Op een gegeven moment moesten we aan de kant omdat er een ambulance met sirene langs wilde. Van dat geluid schrok ik dan weer niet. Dat vond Tante Til wel een beetje raar.

Toen we later weer in het bos liepen wilde ik graag los lopen, maar dat mocht nog steeds niet. Ik heb mijn neus veel tegen de benen van Tante Til gewreven. Misschien gaat dat bandje om mijn neus er dan af…

Onderweg hoorde ik nog dat een meisje tegen haar moeder zei “kijk mama, die hond bijt”. Dat is helemaal niet waar hoor. Tante Til is gewoon niet sterk genoeg om met mij te wandelen zonder dat bandje. Flauw he? Moet ze maar naar de sportschool gaan ofzo.

Maar waar die mensen nou allemaal naar toe wandelen? Het is mij een raadsel.

20070717 Vierdaagse
20070717 Vierdaagse
20070717 Vierdaagse
20070717 Vierdaagse
20070717 Vierdaagse

p.s. de foto’s zijn van een jaar geleden

Oorspronkelijk geplaatst op 17 juli 2008 op tantetil.vkblog.nl

Oorspronkelijke reacties

Maria-Dolores / 17-07-2008 16:28
volgens mij had ik al gereageerd, maar dat was verdwenen :-). had toch echt niks raars gezegd, alleen dat ik eerst niet snapte of het de vierdaagse of een gewone wandeling was. tot ik in de tags ‘vierdaagse’ zag staan. was Wooster er de hele tijd bij??

Tante Til / 17-07-2008 16:53
@Maria-Dolores: Wooster en ik hebben een uurtje hier op de dijk staan kijken. Ik vind het elk jaar weer leuk om naar de wandelaars te kijken. Ik vind het knap en zou willen dat ik het ook zou kunnen. Wooster vond het minder leuk, maar het is goed voor hem om dit soort situaties tegen te komen.

Maria-Dolores / 17-07-2008 17:30
Tante Til,
oh, ik dacht dat je meegedaan had en dat honden ook mee mochten lopen. is misschien een domme opmerking, geen idee of een hond dat op zou kunnen brengen, die lopen in feite beter dan mensen, toch?

Tante Til / 18-07-2008 10:43
Maria-Dolores, nee ik loop zelf niet mee. Toen ik nog student was en de intocht voor de deur langs zag komen zei ik steeds weer dat ik hem ook ooit wilde lopen. Maar ik moet er niet aan denken, ik heb daar de energie niet voor. Toch is het wel leuk om even te kijken. Vandaag kijk ik op TV Gelderland de intocht. Ik vind het in de stad veel te druk en in je eentje is het minder leuk kijken.
Ik denk dat het voor Wooster ook te veel is. Anderhalf uur lopen kan hij inmiddels wel.

Bart / 18-07-2008 12:21
Er waren, de eerste dag al, veel mensen die ongeoefend begonnen waren, en natuurlijk volledig stuk moesten afhaken.
Ik vond dat wel een beetje dom…(ikzelf loop ‘maar’ een tot anderhalf uur per dag, gemiddeld, en vind dat veel te weinig training voor zo’n zware tocht…)

Groet, en aai voor Wooster-de-Vierdaagse-hond… 🙂

Tante Til / 18-07-2008 12:39
Ik vind het ook wel een beetje dom om ongetraind hieraan te beginnen. Vanmiddag op TV Gelderland lekker de intocht kijken.
Wooster geeft een vriendelijke lik terug.

Vergelijkbare berichten