Trouble but excellent

Zondagmorgen gingen Tante Til, C. en ik vroeg met de Eend weg. Het was nog geen 9 uur. Na een half uurtje rijden waren we bij een parkeerplaats waar al veel auto’s stonden. We stapten uit en liepen naar een veld. Daar was het druk. Er waren allemaal honden die op mij leken. Wel 140 Ierse Setter. Er waren er ook een paar die wit met rood waren. Ik vond het hier leuk en wilde graag met alle honden spelen. Dat mocht helaas niet. Ik probeerde wel veel te snuffelen.

Er kwam een mevrouw naar me kijken die me mooi vond. Zij heet een fokster, geloof ik. Zoiets zeiden Tante Til en C. tegen me. Er kwam ook een meneer met een hond bij ons. Terwijl wij even speelden, waren de mensen ons aan het vergelijken. Blijkbaar zijn we broertjes. Hij heet Joy en is iets groter dan ik.

Tante Til en C. hebben me meegenomen om te wandelen in het bos. Ook daar kwamen we van die Ierse setters tegen. De rest van de morgen hebben we lekker in het zonnetje gezeten, want het was mooi weer. Regelmatig kwamen er honden langsgelopen waar ik wat aan kon snuffelen. Verder heb ik veel om me heen gekeken.

‘s Middags werd ik even geborsteld en toen gingen Tante Til en ik een cursus doen. Dat dacht ik, maar Tante Til en C. noemden het een show. Er waren nog twaalf jongens van mijn leeftijd. We moesten eerst een rondje lopen en daarna netjes rechtop staan. Ik vond het veel leuker om aan mijn buurhonden te snuffelen en te kijken wat er verderop gebeurt. Het duurde lang en af en toe mochten we een stukje verder lopen.
Uiteindelijk mochten Tante Til en ik naar voren komen. Ik moest netjes gaan staan, maar dat wilde ik helemaal niet. Een vriendelijke manier heeft geholpen en daarna de fokster. De meneer heeft mij betast en naar mijn tanden gekeken. Daarna moesten we een paar rondjes lopen. Ook daar had ik niet echt zin in. En toen weer een tijdje netjes staan. Gelukkig mochten we daarna weer in de rij staan. Na een tijdje waren alle honden geweest. Zes honden mochten al stoppen, maar ik nog niet. Alle zeven moesten we weer een rondje lopen en netjes staan. De vriendelijke meneer kwam weer langs en zei “Hello trouble!” tegen mij. Geen idee wat hij bedoelt… Gelukkig duurde het nu niet zo lang meer. Vier honden moesten op een rijtje staan en zij kregen een beker en een zak brokken. Hehe, ik mocht weer weg. Ik ben direct tegen C. op gesprongen, want ik hoefde nu even niet meer op te letten.

 

Tante Til ging een papiertje halen en daar stond blijkbaar op dat ik een hele mooie hond ben, ‘excellent’ zelfs. Dat vond ik leuk om te horen. Tante Til en C. moesten hierover erg lachen. Van de fokster (en van de vriendelijke meneer en andere mensen) moeten Tante Til en ik ringtraining gaan doen om dit een volgende keer beter te doen. Misschien kan ik dan wel een prijs winnen…

‘s Avonds besloten Tante Til en C., nadat ze eindelijk uitgelachen waren, dat we ringtraining gaan doen. En dan gaan we in december bij de show in Wijchen kijken hoe het gaat nadat we goed geoefend hebben. Best spannend!

20080518 wooster

p.s. Ik ben de rechterhond en links is mijn broertje Joy

 

 

Oorspronkelijk geplaatst op 20 mei 2008 op tantetil.vkblog.nl

 

Oorspronkelijke reacties

Maria-Dolores / 20-05-2008 21:22
Hello trouble, it was nice to meet you again!

Anne d’Ore / 20-05-2008 21:32
hee Wooster weet je zeker dat die man geen dubble trouble zei, dat betekend gewoon dat jij en Joy een tweeling zijn:)))

Wooster (bij opa en oma) / 21-05-2008 16:14
@Maria-Dolores: dank je!
@Anne d’Ore: Joy en ik zijn onderdeel van een nestje van vijf, een vijfling dus. We hebben nog een zusje (Just magic) en twee broertjes James en Jason.

 

 

Vergelijkbare berichten