icoontje van servies

Het is triest, maar volgens mijn broertje mag ik volgend jaar op Eerste Kerstdag niet meer bij mijn ouders komen eten. Ik kan me voorstellen dat de lezer nu schrikt, want wat is er dan voor vreselijks gebeurt dit jaar? Eigenlijk valt het wel mee.

Mijn broertje eet altijd snel en had de soep, net als elk jaar, als eerste op. Hij vond dat hij daar punten voor moest krijgen en begon een lijstje door elke tafelgenoot punten te geven. Hij kreeg voor de soep 8 punten, omdat hij als eerste klaar was en we met ons achten waren (pap, mam, opa, zusje, zwager, broertje, C. en ik).

Tussen de soep en het warme voorgerecht door hadden we een levendig gesprek waarin nagedacht werd over vragen als ‘wie mag er dan volgend jaar als nieuweling komen eten?’, ‘is er nog een wildcard mogelijk vanuit de familie om iemand te steunen?’, ‘hoeveel personen vallen er eigenlijk af?’

De tweede gang werd weer door broertje gewonnen en de verschillen begonnen zich af te tekenen. Bij de derde en vierde gang (hoofdgerecht en toetje) nam opa de strijd op zich en behaalde 15 punten, waardoor hij zich voor volgend jaar verzekerd weet van het kerstdiner.

De einduitslag was als volgt:
broertje – 31 punten
C. – 22 punten
zwager – 21 punten
opa – 20 punten
pap – 19 punten
mam – 15 punten
ik – 10 punten
zusje – 6 punten

Het gevolg van deze uitslag is dat zusje en ik volgend jaar niet meer mogen komen eten. Onze vriendjes zijn daarentegen wel welkom. Ach, dan gaan wij maar kaasfonduen (hoe schrijf je dat eigenlijk?).

Toch werd het daarna met het oplossen van de Citatenpuzzel van Trouw en het spelen van Kolonisten van Catan nog erg gezellig.

Volgend jaar ga ik stiekem toch!!!!

Oude reacties

Cpt. Iglo – 30 december 2005 21:53
“kaasfonduen (hoe schrijf je dat eigenlijk?)”
Kaasfonduwen: “De kaasfondue wordt van de tafel gekaasfonduwd om plaats te maken voor een fatsoenlijke maaltijd.”

Broertje – 01 januari 2006 16:37
“Volgend jaar ga ik stiekem toch!!!!”
Dat leest je broertje nou eens net, hè!! De locatie wordt volgend jaar streng geheimgehouden.

Tante Til – 01 januari 2006 16:38
Grapjas!

Het icoontje komt van de website van Flaticon.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 30 december 2005