Video-interactie begeleiding (VIB)

plaatje voor school

Overwicht en leidinggeven is niet mijn sterkste punt. In mijn onderbouwstage loop ik daar weer tegen aan. Vandaar dat ik via mijn studiebegeleider video-interactiebegeleiding krijg. Vandaag was daarvoor de eerste opname van.

Ik heb de kinderen een spannend verhaal verteld. De persoon die de VIB verzorgt heeft een minuut of 20 opgenomen en heeft het daarna bekeken. Tussen de middag hebben we de opname samen bekeken en besproken. Ik vond het fijn om ook te horen wat mijn sterke punten zijn, want die vergeet je zelf als het niet zo lekker loopt. Ieder mens is geneigd om zijn negatieve punten beter te onthouden. Ik vond het leuk om te zien dat op bepaalde momenten de kinderen bijna letterlijk aan mijn lippen hingen.

Mijn zwakkere punten wist ik eigenlijk zelf al, maar het is toch wel confronterend om het zo te zien. Maar goed, ik weet nu wel waar ik aan moet werken en ik kan daar de komende weken (tot het einde van het schooljaar) mijn aandacht aan besteden. Ik hoop dat het gaat lukken, want ik heb weinig zin om deze stage over te doen. Dan duurt het nog langer voordat ik klaar ben.

Okee, de komende weken hard aan het werk en mijn best doen. Meer kan ik ook niet doen!

Het icoontje komt van de website van Flaticon.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 juni 2006

Vergelijkbare berichten