plaatje komt van birdfocus.nl

Buiten is het bewolkt. Binnen zit ik te studeren. Ik zit met mijn boek aan de eetkamertafel. Op de achtergrond laat de radio KinkFM horen.
In de tuin is druk vliegverkeer. De koolmeesjes vliegen van de schutting met klimop naar de appelboom en de dakplataan. Tussendoor nemen ze een pauze, hangend aan het vogelvoer.

Ja, dat vogelvoer was deze winter niet echt nodig. Ik heb het opgehangen toen het een paar dagen koud was en het maar laten hangen.
De koolmeesjes hebben net een pimplemeesje verjaagd. Zou er niet voldoende ruimte in onze tuin zijn? Wel leuk, al die vogels in de tuin.
Een half uur later:
Het is weer stil geworden in de tuin. Dan kan ik me weer aan de studie wijden. De eerste helft van de loi-cursus Inleiding in pedagogiek en onderwijskunde heb ik inmiddels afgerond. Dat ging over pedagogiek en veel informatie hierover had ik al bij de Pabo gehad. De huiswerkopgaven heb ik teruggekregen met achten en negens. Dat geeft een goed gevoel. Ik vond het wel jammer dat sommige informatie gedateerd was. Er werd bijvoorbeeld gesproken over de toekomstige invoering van het VMBO, profielen in voortgezet onderwijs, clusterindeling binnen speciaal onderwijs. Volgens mij is dat allemaal een aantal jaren geleden al gebeurd. Ik ben nu begonnen met het tweede deel van de cursus, dat gaat over orthopedagogiek. Daar weet ik nog niet veel van.

Tot nu toe vind ik de cursus erg leuk. Pedagogiek is een interessant vakgebeid en het trekt me wel aan om me in die richting verder te ontwikkelen. Dat betekent dat ik een combinatie moet zien te vinden van werk in die richting (om ervaring op te doen) en studie. Ik heb nog geen goed beeld van de werkzaamheden die ik dan zou kunnen doen. Dat wordt dus rondkijken op internet en in de krant.

Oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 23 februari 2007

Oude reacties
edu (app) / 23-02-2007 18:27
Het gaat je vast lukken! Succes.

de Stripman / 24-02-2007 20:24
Mooie foto, ook al is ie ‘geleend’…;-) Ik wil al weken iets over de vogels op het balkon schrijven, maar telkens komt er een ander onderwerp tussen. Succes met de studie !

Tante Til / 25-02-2007 17:33
@edu (app): Dank je wel! Ik begrijp uit je vele onderwijsbijdragen dat je iets in het onderwijs doet, maar wat eigenlijk?
@de Stripman: Dank je!. Zelf kan ik niet zulke mooie foto’s maken, helaas.

eva / 26-02-2007 12:45
Een studie nast je werk is pittig, weet ik ervaring. En zeker als het een schriftelijke cursus is. Maar blijf ondertussen van de vogeltjes genieten
Succes!
gr eva

Tante Til / 26-02-2007 13:13
@eva: dat lijkt me inderdaad zwaar. Ik werk niet, maar ben wel langdurig ziek. Is ook een lastige combinatie. De schriftelijke cursus is een opstapje naar een ‘echte’ studie.
Ik blijf zeker van de vogeltjes genieten. Ik zag ze vanmorgen al weer door de tuin vliegen.

edu (app) / 27-02-2007 08:28
@Tante Til
Dat is niet iets om hier openbaar neer te zetten. 🙂 Maar ik loop inmiddels een 12 jaar rond in het onderwijs, op zo’n beetje alle niveaus en in verschillende functies.

Tante Til / 27-02-2007 09:05
@edu (app): dat begrijp ik. Ik ben gewoon nieuwsgierig, omdat je zowel bijdragen levert over basis- als voortgezet onderwijs. Vergeef me mijn nieuwsgierige vraag, 😉

edu (app) / 27-02-2007 09:26
@Tante Til
Ik kan mij je vraag goed voorstellen hoor. En je vergeet het hoger onderwijs nog te noemen. 🙂 Ik ben op die niveaus actief of actief geweest, zowel inhoudelijk als bestuurlijk.

Tante Til / 27-02-2007 09:30
@ede (app): en dan ben ik nog onvolledig ook. Ik trek bij deze de conclusie dat je onderwijs interessant en belangrijk vindt. Daarmee zal ik mijn nieuwsgierigheid afsluiten.

edu (app) / 27-02-2007 11:10
@Tante Til
Klopt helemaal; ik ben een onderwijsman pur sang en dat zal ik altijd wel blijven. Het is geweldig werk!