Warmtewand – bijna klaar…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven over het aanleggen van onze warmtewanden. Het project loopt gelukkig ten einde. We zijn een tijdlang bezig geweest met het vlak maken van de muren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het was ook veel werk en helemaal niet leuk. Je ziet weinig resultaat.

Afgelopen weekend hebben we de muren zonder verwarming voorzien van een laagje primer en een dun laagje leem. De afwerklaag (ook van leem) hecht dan beter. Inmiddels is er een afspraak met de stucadoor en hij begint aanstaande woensdag. Hij is twee dagen bezig om de hele woonkamer te doen. Daarna kan het rustig drogen en maandag de 18e wordt de vloerbedekking teruggelegd. Heerlijk om voor de kerst weer in de woonkamer te kunnen zitten!

Ik ben nog bezig om een afspraak bij ChemDry te maken om de vloerbedekking schoon te laten maken. In zeseneenhalf jaar tijd komen daar wel wat vlekken op, zeker als je een poes in huis hebt. De poes, Jeeves, zal ook erg blij zijn dat hij weer gewoon in de woonkamer mag komen en lekker op de bank of de eetkamertafel naar buiten kan liggen kijken.

Lees ook mijn vorige bijdragen over de warmtewand:
Warmtewand- inleiding
Warmtewand- voorbereiding
Warmtewand- eerste weekend (28/29 oktober)
Warmtewand- tweede weekend (4/5 november)
Warmtewand- derde weekend (11/12 november)
Spoken op de muur

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 december 2006

Vergelijkbare berichten