Warmtewand – derde weekend (11/12 november)

Alle muren zijn inmiddels bedekt met een eerste laag. Vandaag gaan we beginnen met het aanbrengen van de tweede laag. Om 14 uur ‘s middags stonden de hulptroepen te popelen om te beginnen met het werken met leem. Onze hulptroepen bestaan vandaag uit mijn moeder, C.’s ouders, P., C. en ikzelf. Het was zwaar werk om drie van de vier muren van een tweede laag leem te voorzien. Dit keer was de leem wat nattiger en werd het lastig om gebruik te maken van je handen. Daar bleef de leem namelijk aan plakken. Maar met wat oefening lukt het allemaal best.

20061112 woonkamer

Een paar uur later waren de muren bedekt met een tweede laag leem. Helaas is de vierde wand nog niet droog genoeg om ook al van een tweede laag te voorzien. Dat moet komende week dan maar gedaan worden. ‘s Avonds hoefde er niet gekookt te worden, want mijn vader kwam met een grote pan zelfgemaakte erwtensoep. Dat smaakte goed! De rest van de avond hebben we pratend doorgebracht en zijn we op tijd gaan slapen.

20061112 woonkamer

Op zondag is de installatie aangesloten. Bij de muren die voorzien zijn van een tweede laag leem kan de muurverwarming aangezet worden. De muren worden dan ook van binnenuit opgedroogd. Die avond zijn C. en ik regelmatig wezen kijken naar het opdrogen van de muren. De verwarming staat heel zachtjes aan om te voorkomen dat de leem te hard opdroogt. Langzaam zie je de contouren van de leidingen verschijnen. Er verschijnen zelfs spookachtige silhouetten op de muur….

20061112 woonkamer

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 15 november 2006

Vergelijkbare berichten