Warmtewand – eerste weekend (28/29 oktober)

De woonkamer is helemaal leeg, maar dat duurt niet lang. De materialen voor de warmtewand wordt afgeleverd. Er ligt opeens een hele stapel isolatieplaten. Het klinkt vreselijk hol beneden, dus we zitten veel op zolder of hangen op bed om televisie te kijken.

20061026 stapel platen

Op zaterdag begint het echte werk. De radiatoren worden van de muur gehaald, want die hebben we straks niet meer nodig. Er worden heel veel gaten geboord om de isolatieplaten en de profielen voor de leidingen aan de muur vast te maken. De buren worden waarschijnlijk helemaal gek van ons. Het hele huis komt onder een laag stof te liggen.

20061028 isolatie aanbrengen

Aan het einde van de middag is de grote muur van onze woonkamer bedekt met isolatieplaten en profielen. Even later zitten ook de leidingen erin en kan er begonnen worden met het bedekken van de leidingen met leem. Een karweitje waar je vreselijk smerig van wordt. Het is wel erg leuk om te doen vind ik.

20061029 warmtewand
20061029 warmtewand

Nu moet de leem drogen. Daar kunnen we niet veel aan doen. Er staat nog 1 radiator in de woonkamer en die zal de komende tijd hard moeten werken.

Oude reacties

Francis – 11-11-2006 17:46
Het schijnt te voelen als of de zon door je raam schijnt ben heel benieuwd en met leem natuurlijk
bijzonder
ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 11 november 2006

Vergelijkbare berichten