Warmtewand – voorbereiding

20061018 behang afhalen

Zoals ik in een vorige bijdrage al vertelde gaan wij in de woonkamer warmtewanden aanleggen. Dat betekende dat eerst het behang er af moest. Zo’n zes en een half jaar geleden hebben we simpel papier behang op de muren gedaan met de gedachte dat we dit na een jaar of twee zouden vervangen. Op die manier konden de muren van ons huis goed uitdampen en zouden we geen last krijgen van scheuren in het pleisterwerk (of een andere muurbedekking).

Maar goed, nu zijn we zes en een half jaar later en gaan we echt werk maken van de muren. Het behang moest er dus af! Gewapend met een plantenspuit, een plamuurmes, en een tuinstoel heb ik (geholpen door mijn moeder) de muren ontdaan van het behang. Dat zag er weer erg kaal uit.

Een paar dagen later werd de kamer nog kaler toen de vloerbedekking opgehaald werd. Deze wordt bij de stoffeerder in het magazijn opgeslagen. Erg handig, want nu ligt deze bij ons niet in de weg. Ze hebben zelfs onze zitbanken meegenomen, die we al helemaal ingepakt hadden in plastic. Ze zijn namelijk te groot om naar boven te slepen en ons idee was om ze dan ingepakt in plastic door de kamer te schuiven naar een plek waar ze op dat moment het minst in de weg zouden staan. Dat probleem werd dus zomaar voor ons opgelost. Helaas werd de kamer er nu wel nog kaler door.

20061018 behang afhalen

Volgens mij heb ik ook zulke foto’s van de tijd dat we ons huis net hadden. Vreemd gezicht om je woonkamer weer zo leeg te zien. De komende weken moeten we hard werken en veel klussen, zodat we rond half december weer gebruik kunnen maken van onze benedenverdieping.

Oude reacties

Maria-Dolores – 03-11-2006 17:53
interessant, zeg. ik had er nog nooit van gehoord (woon niet in NL) en heb het allemaal even zitten lezen. wel een ingrijpende verandering.
succes ermee.

de Stripman – 03-11-2006 19:11
Nog niet eerder van gehoord, die warmtewanden. Ik neem aan dat het net zo werkt als een tegelkachel ? Die geeft ook straling af, in tegenstelling tot de meeste andere kachels die de omringende lucht verwarmen. Ik ben benieuwd of het bevalt…;-)

Tante Til – 04-11-2006 16:16
@Maria-Dolores: ook in Nederland is het vrij onbekend. We hebben het de afgelopen weken al vaak uit moeten leggen.
@de Stripman: eigenlijk is muurverwarming hetzelfde als vloerverwarming. Wij zijn ook erg benieuwd hoe het in de praktijk zal zijn.

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 3 november 2006

Vergelijkbare berichten