We willen een hond!

icoontje voor hond

C. en ik zijn er al een tijdje over aan het nadenken, maar nu hebben we de beslissing genomen. We nemen een hond. Maar dan moeten we nog bepalen wat voor hond het zal worden.

We vinden een Beagle allebei erg leuk, maar die blijkt niet alleen thuis te kunnen blijven. Nu is dat op dit moment geen probleem, want ik ben toch hele dagen thuis. Maar in de toekomst hoop ik weer wat te gaan werken en dan moet de hond natuurlijk wel een paar uur alleen kunnen kijken. Om ons te helpen bij de keuze voor een leuke hond die wel eens alleen thuis kan zijn en met katten om kan gaan, heb ik gisteren bij de bibliotheek twee boeken over honden meegenomen. Ik denk dat deze boeken ons vast wel een eindje op weg zal helpen. Er staan in ieder geval allemaal leuke foto’s in.

Oude reacties

canina – 22-09-2006 16:31
je hebt gelijk, een Beagle is een meutehond en kwijnt weg zonder gezelschap
maar… eigenlijk kun je geen enkele hond lang alleen laten. een roedeldier voelt zich eenzaam zonder zijn/haar roedel.
de oplossing: hond mee naar je werk, hond naar de oppas/opvang of kiezen voor twee honden!
er zitten trouwens erge leuke honden in de diverse asielen…
niet om je iets op te dringen maar wel het overwegen waard.

Jaap van Nieveld Goudriaen – 22-09-2006 16:50
Dag tante. Een Beagle is moeilijk opvoedbaar, zeker voor mensen die voor het eerst een hond hebben.
Aan een asielhond zou ik zelf niet beginnen, omdat de geschiedenis van de hond niet bekend is. Als de gebruikelijke reden van het verblijf in het asiel – allergie van de kinderen – waar zou zijn, dan zou het verschijnsel allergie in tien jaar tijd schrikbarend zijn toegenomen. Honden zijn gevoelig voor associaties, dus stel dat jij een prachtige, lieve hond uit het asiel hebt, maar wel een hond waar je niets van weet, omdat het ras onduidelijk is en de geschiedenis niet is vermeld, dan kan het gebeuren dat je een hond in huis hebt die “allergisch” is voor peuters die met hun vingertje naar hem wijzen, omdat hij als pup heeft meegemaakt dat een peuter het zo leuk vond dat zwarte kraaltje uit zijn oogkas te peuteren.
Zelf fok ik al jaren Labrador Retrievers en dat zeg ik niet omdat ik je een pup wil verkopen, maar omdat het mijn ervaring is dat de Labrador een perfecte gezinshond is. Sociaal, lief, intelligent, gemakkelijk opvoedbaar. Maar let op: er wordt een heleboel gerommeld met Labradors, juist omdat het zo’n populaire hond is, dus mocht je een Labrador kiezen, ga dan op zoek naar een betrouwbare fokker. Veel succes!

Wilma – 22-09-2006 17:06
Leuk om een hond te gaan nemen.
Zelf heb ik geen hond, maar ik vind collies heel lief, en inderdaad wat JvNG schrijft, labrador retrievers in zwart of goudkleur zijn lieve honden. Laatst zag ik ook een heel lieve Friese Stabij. Hoe dan ook, veel plezier bij de keuze en de aanschaf van je nieuwe dog. We wachten de eerste foto’s wel af. En, tante til, een heerlijke afleiding van je ‘weer aan het werk’-perikelen. Groetjes van Wilma

canina – 22-09-2006 17:55
Gelukkig is niet iedereen bang voor een hond uit het asiel.
Gelukkig zijn er mensen die vinden dat er veel (teveel) honden op de wereld zijn en dat er niet per se meer bij hoeven te komen.
Er zijn velen redenen om een hond af te staan en het zijn echt niet allemaal de probleemgevallen die in een asiel terecht komen. Baasje kan ineens meer moeten gaan werken, baasje kan naar het buitenland vertrekken, baasje kan ziek worden, sterven… En ja, baasje kan er ook gewoon genoeg van hebben.
Reden te meer om wél een leuke hond uit het asiel halen…
En nog even over ‘onduidelijke’ rassen, kijk eens op de site van stichting dierenasiel&internet; er zijn op het moment meer rashonden die een tehuis zoeken dan bastaards.
Net als Jaap van Nieveld Goudriaan wil ik je niets opdringen. Kies vooral voor een hond die je leuk lijkt – of het nu een rashond-pup is of een herplaatser uit het asiel. Dat is leuk voor de hond en leuk voor jouzelf.
Ik vind alleen niet dat je de keuze voor een herplaatser zomaar van de tafel moet vegen omdat je bang bent dat het allemaal onbetrouwbare, slecht gesocialiseerde honden zouden zijn.

mariska – 22-09-2006 20:21
Even over je infoblokje: ik vond het een prachtig boek, hondenkop van Morten nogwat. Ik heb het niet in een ruk uit kunnen lezen, deed het in porties, maar vond het uitermate vervullend leesvoer….mooimooimooi. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Terracidus – 22-09-2006 23:10
Dag Tante Til,
Sorry, maar de vraag is verkeerd. Niet: ‘welke hond willen wij hebben?’, maar: ‘welke hond zou óns willen hebben?’
Groetend, T.

Lisa – 02-10-2006 18:41
hoi daar,
Ik laat al 4 jaar een beagle uit de straat uit, eerst luisterde ze helemaal niet… maar sinds ik er steeds meer mee ben gaan doen is ze me gaan vertrouwen en respecteren want als zij lief doet ga ik vaker met haar uit dus ook naar het hondenpark waar ze los mag Beagles zijn ontzettend lief vooral de oogjes!!!! :p
ik mocht ook al een paar keer opppassen als het baasje er niet was en ook zijn eten geven enz.dat soort dingen heeft Bella en mij naar elkaar gebracht.Mijn broer is allergish daarom ben ik Bella gaan uitlaten en mijn liefde voor dieren in haar geuit ze zijn echt heeel lief een aanrader dus…!!!!!!!!
groetjes veel suc6

ilja – 11-10-2006 00:42
er zit een erg leuke Beagle-kruising pup in een asiel bij ons in de buurt- ik moest meteen aan je denken. de fokster van onze hond heeft ook een nieuw nestje op komst…….

Het icoontje komt van de website van Flaticon.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op 22 september 2006

Vergelijkbare berichten