Wij willen een hond! (update)

Op 22 september schreef ik over het feit dat C. en ik besloten hebben om een hond te nemen. De afgelopen weken/maanden zijn we druk geweest met de verbouwing van onze woonkamer en hadden geen tijd om over honden na te denken. Afgelopen zaterdag zijn we in Wijchen naar de Internationale kersthondenshow geweest (georganiseerd door Kynologenclub Nijmegen). Hier hebben we natuurlijk hele leuke honden gezien. Uiteindelijk hebben we een lijstje van drie honden overgehouden, waar we verder naar gaan kijken.

We gaan ons verder verdiepen in de Flatcoated retriever, de Ierse setter en de Drentse patrijshond. De komende tijd gaan we kenmerken en karaktereigenschappen van deze drie honden vergelijken en een bezoekje brengen aan fokkers. Hopelijk kunnen we dan eindelijk een keus gaan maken.

2007 flatcoated retriever
foto van website van de Flatcoated retriever club (www.frc-nl.com)
2007 ierse setter
foto van de website van de Ierse setterclub (www.iersesetterclub.nl)
2007 drentsche patrijshond
foto van de website van de Drentsche patrijshondenvereniging (www.onzedrent.nl)

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 21 december 2006

Oude reacties

Zusje – 21-12-2006 21:40
Wil je alsjeblieft een Ierse Setter nemen en die Shaggy noemen?
Wat maakt kersthonden anders dan gewone honden trouwens?

ilja – 22-12-2006 01:40
ierse setter!
of ierse wolfshond, die zijn eigenlijk nog leuker…
wat is er in hemelsnaam gebeurd waardoor jullie zijn afgestapt van de beagle en overgestapt op een retriever??

Tante Til – 23-12-2006 10:24
@zusje: onze hond gaat sowieso ‘Wooster’ heten. Dat wisten we al toen we onze kat ‘Jeeves’ noemden. Kersthonden zijn natuurlijk honden in rood en groen, 😉
@ilja: beagles kunnen helaas niet alleen thuis zijn en dat is onhandig. Verder willen ze het liefste in een roedel leveren en 1 hond lijkt ons wel genoeg.

zusje – 23-12-2006 21:57
Een receiver vind ik maar niets en een Drentsche Radijs hebben je ouders al dus dan raak ik maar in de war.
Ik ben het eigenlijk wel eens met Il over die wolfshond, maar een Setter mag ook. Als de hond maar rood en Iers is.
Ik ga hem gewoon Shaggy noemen hoor. 🙂

flowingfemke – 18-01-2007 20:31
Ben je er al een beetje uit?
Wij hebben een poosje geleden getwijfeld tussen een labrador, drentse patrijs en een friese stabij. Het karakter en de beschikbaarheid van een friese stabij heeft ons doen besluiten om voor een stabijtje te gaan. De Drent vonden we wat druk en hij heeft meer een jagersinstinct dan de stabij.
We hebben een puppy en het is een rustig beestje, kan goed alleen zijn. Hij blaft even bij het weggaan.
Veel succes ermee.

Bianca Tuik – 27-01-2007 20:59
Al een keuze kunnen maken? Zelf ben ik eigenaar van een Ierse Setter en aanstaande vrijdag komt er nog een Ier bij ons wonen. Ierse Setters zijn fantastische honden, maar je moet wel tijd voor ze hebben. Dit geldt eigenlijk voor alle 3 rassen die je hebt uitgezocht. Vergis je niet in de tijd die je kwijt bent aan de verzorging van je hond. Deze honden hebben veel beweging nodig en je dient dan ook 4x per dag een behoorlijke wandeling met ze maken. Aan, bij wijze van spreken, een rondje om de kerk hebben ze geen van 3-en genoeg. Ook dien je de vacht regelmatig te verzorgen, als je deze mooi wilt houden. Als je in het begin veel tijd een aandacht besteed aan de opvoeding van je pup, zul je aan al deze 3 honden een fantastische huisgenoot hebben. Jullie idee om fokkers te gaan bezoeken is een prima idee. Zij kunnen je alles over het ras vertellen. Laat je goed voorlichten en neem dan een besluit. Heel veel succes met het nemen van een besluit.

Tante Til – 16-02-2007 18:38
We hebben nu gekozen voor een Ierse setter, omdat we de mooiste van de drie honden vinden. Nu moet ik nog een afspraak maken met een fokker en dan hopen we dit jaar een puppie te krijgen.
@flowingfemke: een friese stabij is ook een mooie hond. We vonden het ook lastig kiezen.
@bianca: ierse setters zijn erg mooi. Hebben jullie er een puppy bij of een grotere hond. Bij welke fokker komen jullie honden vandaan?
En m.b.t. beweging: ik loop elke dag zeker een uur, dus dat komt wel goed.

Bianca Tuik – 11-04-2007 13:25
Hallo,
Helaas heb je even op mijn reactie moeten wachten, maar we hebben tijdelijk zonder internet gezeten. Allereerst wil ik zeggen: GOEDE KEUZE! Wij hebben nu 2 Ierse Setters, namelijk een teef van 3 jaar en een reu van 4 maanden. Een heerlijk stel samen. Bij de honden zijn dus als pup bij ons komen wonen. Onze eerste hond, Hunter, hebben we gekocht bij Korving in Roden. Dit is een fokker die ik je afraad. Het is gebleken dat zij het niet zo nauw nemen met de waarheid! Onze tweede hond, Digger, hebben we gekocht bij Huisman in Schoonebeek. Prima fokker, goede begeleiding. Mijn advies is om contact op te nemen met de rasvereniging. Zij doen namelijk aan puppybemiddeling en dan weet je zeker dat het nestje volgens strenge eisen is gefokt. En ga eens kennismaken met fokkers voordat ze een nestje hebben. Dan kun je kijken of je een klik hebt met ze. Als ze een nest hebben als je gaat kijken, ben je verkocht. Heel veel succes en laat weten als je een fokker hebt gevonden.

Paula – 29-06-2007 16:23
Ikzelf heb een ierse setter. Als je een hond wil met karakter dan weet je het. Ze rent/blaft achter mensen aan terwijl ze al 12 jaar oud is. Het is zeker een leuke hond. maja.. de flat coated ook.. alleen, kijk wel uit. er wordt wel eens verkeerd gefokt met flat coated retrievers.. mijn buurhond heeft daarom ook epilepie. veel succes!

Tante Til – 30-06-2007 11:12
@Bianca: we zijn inmiddels erg blij met Wooster. Inmiddels heeft hij al een paar bijdragen op dit weblog opgeleverd.
@Paula: sinds eind april hebben wij Wooster, een Ierse setterpup en we zijn erg blij met hem.

Vergelijkbare berichten