Het is zaterdag en dan gaan Tante Til en ik altijd wat leuks doen. Ik merkte al dat ze blokjes kaas voor me aan het snijden was. Dan gaan we naar de hondencursus. Ik keek wel een beetje vreemd op dat C. ook meeging. Normaal gesproken is hij zelf de hele ochtend weg. Ik kijk hem altijd na vanachter het raam. Ik vind het nog steeds niet leuk om in de auto te gaan, maar als ik er eenmaal ingesprongen ben, vind ik het wel okee. En nu Tante Til en C. allebei in de auto zitten kan ik lekker met mijn hoofd tussen ze in liggen. Gezellig!

Na een half uurtje rijden we een grote parkeerplaats op en ik weet nu zeker dat we iets leuks gaan doen. Ik spring snel uit de auto en heb haast om in het bos te komen. C. loopt niet zo hard, dus ik probeer hem mee te trekken. In het bos wil ik ook graag bij alle bomen ruiken. Er komen hier namelijk veel honden langs. Na een heel eind lopen, waarbij C. me steeds terug trok en zelfs stil stond, komen we bij de open plek. Ik zie al allemaal honden. Ayla, een Ierse setter, komt enthousiast kwispelend op me af. Ze is al oud, 9 jaar, maar ze vindt me erg leuk. Volgens haar bazinnetje doet ze dat kwispelen alleen voor Ierse setters. Ik ben dan ook een erg leuke jongen!

Hehe, ik mag even los rondlopen en snuffelen. Ik vind het nog wel een beetje eng dat er zoveel honden loslopen (zeker twintig honden), daarom blijf ik aan de rand van het veld en in de buurt van mensen. Ik vind het heerlijk om geaaid te worden. Na een kwartier begint de cursus. O, wat is het leuk om de andere honden te zien en om me heen te kijken. We gaan eerst een stukje lopen, maar elke keer als ik ergens naar toe wil, loopt Tante Til weer een andere kant op. Dat is onaardig. Bij een volgende opdracht wil Tante Til dat ik aan een stukje kaas ruik en met haar mee loop. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik wil veel liever wat snuffelen en ergens anders heen. Ik mag nu met een van de trainers wat doen. Dat vind ik wel gezellig, maar ik wil nog steeds liever gewoon rond snuffelen. Ik geloof dat ik vandaag niet met de andere honden mee mag doen. Ik krijg priveles en dat vind ik best leuk. Zo krijg ik lekker aandacht. Aan het einde van de les mocht ik weer lekker los lopen. Ik vind de grote honden wel een beetje eng, dus ik ga meestal op zoek naar de jonge hondjes. Die zijn veel aardiger.

Toen we weer thuis waren was ik erg moe. Ik heb een bak water leeggedronken en ben lekker in de keuken gaan liggen. Ik ga er een lekkere rustige middag van maken.

20071007 Wooster

 

Oorspronkelijk geplaatst op 28 oktober 2007 op tantetil.vkblog.nl

 

Oorspronkelijke reacties

ilja / 29-10-2007 00:06
goed idee, de avonturen van Wooster. ik ben al haast weer vergeten wat onze hond allemaal meemaakte toen hij nog klein was, dus ik zal de verhalen van Wooster met plezier volgen.

Tante Til / 29-10-2007 09:11
@Ilja: het was een idee van C. om mijn frustraties over onze puberende hond van me af te schrijven. Zo kijk je toch op een andere manier naar wat hij doet.