What really matters is what you believe

filmaffiche The Da Vinci CodeDe film The Da Vinci Code (2006) is de verfilming van het veelbesproken gelijknamige boek. Jacques Saunière, de curator van het Louvre, wordt in zijn eigen museum vermoord. Voor hij sterft, weet hij nog enkele mysterieuze codes op de vloer te schrijven. Voor de Franse politieagent Bezu Fache  is Robert Langdon de belangrijkste verdachte. Sophie Neveu, de kleindochter van het slachtoffer, denkt daar echter anders over en helpt Langdon te ontsnappen. Samen volgen ze de sporen die Saunière heeft achtergelaten om de echte moordenaar te vinden. Langzaam ontrafelen ze een samenzwering van een mysterieus genootschap dat een geheim beschermt. Een geheim over het leven van Jezus Christus zo groot, dat het de mensheid voor altijd zal veranderen… (informatie van bol.com)

 

Mijn mening

Ik heb het boek gelezen en vond het leuk om te lezen, maar niet geweldig. Ik was wel benieuwd hoe ze het verhaal zouden verfilming. Ik moet zeggen dat het goed gelukt is. Ik vind wel dat het boek meer spanning en vaart bezat dan de film.

 

Koop deze film

Bol.com

Als je via een link hierboven een boek koopt (of iets anders) krijg ik daar een klein percentage van. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Dit geld wil ik gebruiken voor het onderhoud van mijn website. Alvast bedankt!

 

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 16 maart 2007

 

Vergelijkbare berichten