filmaffiche Toy StoryIk ben al mijn hele leven een Disney-fan. Ik heb dan ook een hele verzameling Disneyfilms in de kast staan. Onlangs heb ik Toy Story (1995) weer eens bekeken. Hij blijft leuk. Jaren geleden, toen ik nog studeerde, heb ik Toy story gekeken met een vriend van mij die niet van tekenfilms houdt. Na een minuut of 10 gaf hij aan dat hij niet meer merkte dat het een animatiefilm is.

In “Toy story” gaat het over het speelgoed van Andy, een jongetje van een jaar of 5/6. De film begint met het verjaardagsfeestje voor Andy. Het oude speelgoed is benieuwd welke nieuwe bewoners er op Andy’s kamer komen. Vooral Woody, een cowboypop en op dit moment zijn favoriet, is erg benieuwd.

In de film zie je hoe het oude en het nieuwe speelgoed met elkaar omgaan en hoe een aantal van hen kwijtraakt en de weg naar Andy weer terugvindt.

 

Mijn mening

Ik vind het een geweldige film en ik moet elke keer weer lachen. Er zitten allerlei woordgrappen in, zoals: ‘Ages three and up! It’s on my box! Ages three and up! I’m not supposed to be babysitting Princess Drool!’, een uitspraak van Mr. Potatohead. Of: YOU! ARE! A! TOYYYYY! You’re not the real Buzz Lightyear! You’re – you are an action figure!, een uitspraak van Woody.

 

Koop deze film

Bol.com

Als je via een link hierboven een boek koopt (of iets anders) krijg ik daar een klein percentage van. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Dit geld wil ik gebruiken voor het onderhoud van mijn website. Alvast bedankt!

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 10 juni 2007