Het filmfestival begint weer bijna

filmaffiche Filmfestival Rotterdam 2012Vanavond om 20.00 uur ging de algemene kaartverkoop open voor het Filmfestival Rotterdam. Gisteren werd het programma bekend en heb ik een groot deel van de dag besteed aan het doorlezen van de filmbeschrijvingen. Op basis hiervan had ik een longlist gemaakt. C. heeft zich over deze lijst gebogen en maakte een shortlist. Uiteindelijk hebben we drie films uitgekozen waar we op vrijdag 3 februari naar toe willen.

Om iets voor 20.00 uur had ik de laptop op schoot en de website van het IFFR geopend. Precies om 20.00 uur kon ik beginnen met het bestellen van de kaartjes. Een van de films waar we naar toe wilden was even later al uitverkocht (A fish). Daar hebben we dus een vervangende film voor moeten uitkiezen.
Om kwart over 8 had ik voor drie films kaartjes besteld en betaald via iDeal. Binnen een uur zou de bevestigingsmail verstuurd worden.

Het is nu 22.15 uur en volgens berichten op Twitter is het extrreem druk op de website van het filmfestival. Wij wachten ook nog vol smart op een bevestigingsmail van ze….

Op dit moment heb ik wel betaald, maar heb geen bewijs wat ik bij ze gekocht heb. Hopelijk komt het allemaal goed.

 

De films die we gaan bekijken

Der fluss war einst ein Mensch
Jan Zabeil, Duitsland 2011
Een jonge Duitser reist door een niet nader genoemd Afrikaans land. Al gauw verdwaalt hij en hij komt steeds dieper in het donkere continent terecht. Afrika als metafoor van het onbekende, een odyssee naar de breekbare barrière tussen mysterie en realiteit.

L’hiver dernier
John Shank, België/Frankrijk 2011
Koppige jonge veeboer in afgelegen streek in Frankrijk weigert zijn manier van werken aan te passen aan de eisen van de moderne tijd. Beheerst en fraai gefotografeerd debuut van jonge filmmaker, die voelbaar verbonden is met zijn onderwerp. Mooie muziek van het Antwerpse Die Anarchistische Abendunterhaltung.

Gaamer
Oleg Sentsov, Oekraïne 2012
Een jonge Oekraïner speelt de hele dag videogames. Hij is erg goed in het schietspel Quake, maar minder in het echte leven, waaraan hij vergeefs probeert te ontsnappen. Een sympathieke film in documentairestijl over de teloorgang van illusies en het begin van volwassenheid. Gemaakt voor 20 duizend dollar.

We hebben er alvast veel zin in!

 

Vergelijkbare berichten