Veel films gezien de laatste tijd – even bijwerken


De afgelopen tijd heb ik best wel wat films bekeken. Ik zal ze in deze bijdrage bespreken, want anders klopt mijn filmoverzichtje niet. Ik vind het leuk om te kunnen zien hoeveel en welke films ik dit jaar heb gezien.

 

Atanarjuat (The fast runner)
In deze film gaat het over de rustige jongen Atanarjuat. Hij is verliefd op Atuat, maar zij zal uitgehuwelijkt worden aan Oki. Atanarjuat probeert toch haar liefde te winnen.

De film geeft een mooi beeld van het wonen in arctisch gebied. Het is een totaal andere samenleving dan bij ons. De vele ijsbeelden vind ik erg mooi.

Thomas Crown affair
Pierce Brosnan speelt een arrogante miljonair die zich bezighoudt met het uitbreiden van zijn kunstverzameling. Daarbij gaat hij wat avontuur niet in de weg. Hij wordt in de gaten gehouden door een verzekeringsagente. Thomas Crown komt niet over als een slechterik, maar hij oogt sympathiek. Je kunt met hem meeleven.

Ik heb de film inmiddels meerdere keren gezien en hij blijft leuk. Vooral de scene met allemaal Magrittemannen blijf ik geweldig vinden.

Spiderman 3
Het leven van Spiderman loopt op rolletjes: hij is gelukkig in zijn werk en met Mary-Jane. Dit kan natuurlijk niet zo blijven.

De eerste Spiderman-film vond ik best leuk en heb ik zelfs in de bioscoop gezien. Van de tweede film kan ik me weinig herinneren en de derde film heb ik niet eens afgekeken. Ik vond het meer van hetzelfde en kon mijn aandacht er totaal niet bijhouden. Mijn conclusie: 1
(plaatje komt van allposters.com)

Superman returns
Superman is een aantal jaren weggeweest op zoek naar de overblijfselen van zijn thuisplaneet Krypton. Nu hij weer terug is moet hij zich weer een plekje veroveren. Zijn grote liefde Loïs Lane is inmiddels getrouwd en heeft een zoontje. Superman moet de wereld weer redden van de plannen van Lex Luthor. Dat kost dit keer wel veel moeite.

Vroeger vond ik de Superman-films erg leuk en ook deze film gaf dat zelfde gevoel. Het is grappig om te zien dat deze acteur veel op Christopher Reeves lijkt. Hij komt heel vertrouwd over. Ik moest er wel even aan wennen dat Loïs in de film niet weet wie Clark Kent nu eigenlijk is. Dat weet ze in de tv-serie Lois&Clark namelijk wel. De serie en de film hebben duidelijk niets met elkaar te maken.

Van God los
Deze film gaat over de Bende van Venlo, die begin jaren negentig geweldsmisdrijven pleegde in de omgeving van Venlo. Deze film is hierop gebaseerd.

Er zit veel geweld in de film, maar tegelijkertijd is het een fascinerend verhaal. We zien de gebeurtenissen vanuit het gezichtspunt van Stan, een jongen van een jaar of zeventien. Hij komt in contact met Maikel, een jongen die niet bekend staat als een lieverdje. Ze worden goede vrienden en Stan komt steeds meer met geweld in aanraking. Mijn conclusie: 3

Kruistocht in spijkerbroek
Ik ben een groot fan van de boeken van Thea Beckman en “Kruistocht in spijkerbroek” is een van mijn favorieten. Ik was erg benieuwd naar de film. Boekverfilmingen zijn vaak niet zoals je het verhaal voor ogen had. Dat is helaas met “Kruistocht in spijkerbroek” ook het geval. Er zitten aspecten in de film die naar mijn idee totaal overbodig waren, bijvoorbeeld het feit dat Dolf een voetballer is van Jong Oranje, het feit dat in de film zijn moeder met de tijdmachine werkt terwijl hij in het boek alleen een vader heeft. Het einde van de film, dat Dolf teruggaat naar 1212 om zijn vriendinnetje Jenne te redden, slaat nergens op. Met een tijdmachine is het niet echt nodig om een opening in het verhaal te hebben voor een vervolgfilm.

De grote lijnen van het verhaal zijn wel gevolgd, maar ik vond dat er teveel dingen overbodig veranderd waren.

King Arthur
In deze film, die pretendeert het ware verhaal te vertellen, is Arthur met zijn ridders in dienst van de Romeinen. Ze moeten een Romeins gezin van achter de andere kant van de muur van Hadrianus halen. Het gezin wordt bedreigd door de Saksen.

Ik heb koning Arthur altijd een intrigerend persoon gevonden. Ik heb veel verhalen gelezen waar hij in voorkomt, maar dit verhaal strookt met niets wat ik ooit heb gelezen. De Arthur in deze film is een gewone Amerikaanse actieheld. Dit is een slechte Amerikaanse actiefilm en ik heb de film dan ook niet afgekeken.

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 8 december 2007

 

Vergelijkbare berichten