You have been told that a certain Dark Wizard is at large once again

filmaffiche Harry Potter and the order of the phoenixSinds kort draait de film Harry Potter and the order of the phoenix (2007) in de bioscoop. Hij ging op een woensdag in premiere. Het verhaal is bekend: Harry begint aan zijn vijfde jaar op Hogwarts. Aan het einde van het vierde jaar heeft hij bij het Triwizard toernooi Voldemort in levende lijve ontmoet. Helaas gelooft bijna niemand hem. Hij voelt zich daardoor eenzaam op school. Er waait een nieuwe wind op Hogwarts, wat niet aan zijn gemoedsrust bijdraagt. Het wordt weer een spannend jaar.

Op donderdag werkte C. thuis en hij stelde ‘s middags voor om naar de bioscoop te gaan. Dat leek mij een heel goed plan. We hebben Wooster in de bench gestopt en hoopten dat hij zich netjes zou gedragen.

 

Mijn mening

In de bioscoop bleken er nog voldoende kaartjes te zijn. Ik vond de film erg gaaf. Okee, er wordt veel weggelaten uit het boek, maar dat is logisch. De film zou anders veel te lang worden.

De volgende dag ben ik het boek gaan herlezen, omdat ik wilde weten of er belangrijke dingen zijn weggelaten. Het boek was nog leuker om te lezen dan het was om de film te zien.

 

Koop deze film

Bol.com

Als je via een link hierboven een boek koopt (of iets anders) krijg ik daar een klein percentage van. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Dit geld wil ik gebruiken voor het onderhoud van mijn website. Alvast bedankt!

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 28 juli 2007

 

Vergelijkbare berichten