Kaartjes gekocht voor IFFR 2018

logo IFFR 2018Vanavond begon de kaartverkoop voor IFFR 2018. Afgelopen week kwam het programma online en heb ik de korte omschrijvingen van alle films gelezen. Van de ruim 500 films kwamen er 20 op mijn lijstje te staan. ‘s Avonds heeft Christof ook naar dit lijstje gekeken. Er bleven toen 6 films over.

Om 10 over 8 vanavond stond ik in de wachtrij met nummer 2565. Veertig minuten later kon ik inloggen op de website. Vijf minuten later hadden we kaartjes voor vier films.

 

Onze films voor dit jaar

All you can eat Buddha
Canada 2017, Ian Lagarde, 84 minuten
Een mysterieuze vreemdeling magnetiseert toeristen in een Zuid-Amerikaans resort. Hij begint ter plaatse wonderen te verrichten. Wie is hij? Dit speelfilmdebuut is een vreemde, grappige, zen-achtige karikatuur van massatoerisme – alsof Alejandro Jodorowsky en Monty Python (denk The Meaning of Life) de krachten hebben gebundeld.

Ambigous places
Japan 2017, Ikeda Akira, 93 minuten
In deze uit droomachtige episodes opgebouwde film, die begint met een vrouw met een insect op haar hoofd, combineert Tiger Award-winnaar Ikeda Akira (Anatomy of a Paper Clip) bovennatuurlijke curiositeiten met Japanse sociale druk. Een excentrieke komedie die even amusant als verwarrend is.

August at Akiko’s
VS 2018, Christopher Makoto Yogi, 75 minuten
Muzikant Alex Zhang Hungtai keert terug op Hawaï. Hij is lang weggeweest en is totaal ontworteld. De oudere vrouw Akiko neemt hem onder haar hoede en leert hem om te gaan met ‘ha’, de geest die hem verbindt met zijn geboortegrond. Een dromerig debuut met onderhuidse, maar diepe emoties.

Guarda in alto
Italië 2017, Fulvio Risuleo, 90 minuten
Zo ga je een sigaretje roken in de pauze op een Romeins dak, en zo begint er een avontuur waar Alice (die van Wonderland) haar hoedje voor zou afnemen. De wonderlijke verbeeldingskracht van deze getalenteerde jonge Italiaanse filmmaker levert een onweerstaanbaar debuut op, geschikt voor de meeste, zo niet alle, leeftijden.

 

We vieren dit jaar trouwens ons 20-jarig jubileum. We gingen in 1998 voor de eerste keer naar Rotterdam. We kochten kaartjes voor het Viva-arrangement en hadden daardoor een overnachting in het Hilton. Ik heb geen idee welke films we toen gezien hebben. Helaas is het programma van 1998 ook niet online terug te vinden.

 

Het tijgerlogo komt van de Facebookpagina van IFFR

 

Vergelijkbare berichten