Captain we are being hailed

filmaffiche Star Trek: NemesisDe film Star Trek: Nemesis (2002) speelt zich af aan boord van het schip Enterprise. Vijftien jaar na hun eerste missie begint de bemanning van Starship Enterprise aan zijn laatste missie. Ze vinden op een planeet een duplicaat van Data, in onderdelen. Op het schip wordt de robot weer in elkaar gezet en hij doet het nog. Admiraal Janeway stuurt de bemanning naar Romulus voor een diplomatieke missie. Daar komen ze in contact met een jongere versie van Picard, Shinzon. Hij is een kloon en wil de aarde vernietigen. Zal het de Enterprise lukken om hem tegen te houden?

 

Mijn mening

Ik vind een aantal series van Star Trek leuk. Deze film had ik nog niet eerder gezien. In het begin van de film komt admiraal Janeway voor. In de serie Star Trek Voyager is zij de kapitein van een schip dat in een ander sterrenstelsel terechtkomt en op zoek moet naar de aarde. Bij mijn weten is dat eeuwen later dan de tijd waarin Picard met zijn schip Enterprise door de sterren reist. Beetje vreemd!

Picard komt trouwens ook voor in het boek van Bill Bryson. Blijkbaar was er in de negentiende eeuw een Franse sterrenkundige die Picard heette. Het is vast geen toeval dat in Star Trek een kapitein Picard voorkomt…

Ik vond het wel een aardige film, maar je moet er wel voor van Star Trek houden.

 

Koop deze film

Bol.com

Als je via een link hierboven een boek koopt (of iets anders) krijg ik daar een klein percentage van. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Dit geld wil ik gebruiken voor het onderhoud van mijn website. Alvast bedankt!

 

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 16 maart 2007

 

Vergelijkbare berichten