Vanavond op tv: Een tijd voor dronken paarden

Vanavond is er op België2 een mooie film. Deze film heet Een tijd voor dronken paarden en speelt zich af op de grens van Iran en Koerdistan. De film geeft een beeld van het harde leven van een aantal broers en zussen die leven in deze streek. Hun vader is ziek en kan geen geld verdienen. De kinderen proberen daarom zelf geld te verdienen en daarmee te overleven in de winter.

C. en ik hebben deze film in 2001 op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (iffr) gezien. We vonden hem erg mooi. De beelden van landschappen zijn adembenemend en het verhaal ontroert. Een aanrader!

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 15 december 2006

Oude reacties
Fryzn van Peinturlurer –  15-12-2006 11:39 

We zullen eens gaan kijken Tante Til !
Fryzn – 16-12-2006 14:17
Beste Tilly,

We hebben de film gezien vannacht!
Hoewel wij bij de koppie-koppie-club horen, want wij zijn vegetariër…(…).., valt het voor ons niet te rijmen dat zij en wij op hetzelfde aardbolletje wonen.
Over heldhaftigheid gesproken zeg….kom daar bij ons nooit om want wij geven niet thuis!
Dat jullie ondertussen nog konden zien dat het landschap zo mooi was…..wij vonden het landschap eerder bar en boos en ” mede-schuldig”.
De film en dat woeste landschap deed ons wel veel denken aan “Himalaya” van Eric Valli die omstreeks 1994 uitkwam. De verhaallijn daar was wel minder pijnlijk.
Tilly, wil je bij je volgende aanbeveling wel vermelden dat de aanvangstijd net voor middernacht is? Nee, wij hebben geen video-recorder en nog geen dvd-recorder en daarom zitten we nu nog in onze pyjama op zaterdagmiddag 2 uur. Heel erg is dat ook weer niet want de verwarming staat lekker op 18 ° en gister hebben we al bananen gekocht zodat we vandaag niet meer naar de winkel hoeven en het kan wat ons betreft best de hele dag gestaag , zacht, regenen.Wat je zegt , niet te hard regenen want dat geeft maar weer overstromingen.

xxxxx

P.s. Wat ik niet snapte in die film is dat de kinderen/mensen zo slecht gekleed waren tegen de kou en helmaal geen handschoentjes droegen….

Helena – 16-12-2006 23:45
Ik heb de film gezien. Prachtig!
De vader was volgens mij dood (ik heb hem niet gezien, er was wel een oom) en het ging over een jongetje die geopereerd moest worden.. in Irak (ze woonden zelf in Iran, Koerdistan)… ontroerend!

Vergelijkbare berichten