filmaffiche WimbledonIn de film Wimbledon (2004) gaat het over Peter Scott. Hij is de nummer 199 van de wereld, 31 jaar en van plan om te stoppen met tennis na Wimbledon. Hij doet dit jaar met een wildcard mee. Voor zijn toekomst heeft hij net een baan gekregen als tennisleraar op een rijke tennisclub in de buurt. Daar gaat hij na Wimbledon beginnen. In het hotel komt hij Lizzie Bradbury tegen. Zij wil Wimbledon dit jaar winnen. Ze komen elkaar later op de tennisbaan tegen waar Peter aan het oefenen is. Ze daagt hem uit met de woorden: If you get this one, I’ll sleep with you. Hij mist!

Ze vinden elkaar leuk en beginnen een relatie onder het mom ‘is sex voor een wedstrijd goed of slecht?’ Peter is de volgende dag bij zijn wedstrijd erg moe, maar wint hem wel. Ze zetten het onderzoek door en hij blijft zijn wedstrijden, met verbazing gevolgd door de sportcommentatoren, winnen. Lizzie strandt in de halve finale en wil Peter daarna niet meer zien. Peter haalt de finale, maar zal hij deze wedstrijd ook winnen?

 

Mijn mening

Ik vond het een vermakelijke film met humor en een hoog feelgood-gehalte.

Grappig dat John McEnroe bij de finale een van de commentatoren is en onder andere een opmerking maakt over het feit dat Peter boos wordt op de scheidsrechter.

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 16 maart 2007