Dag 5 van de superselfiecursus

Via Twitter zag ik dat fotografe Else Kramer een gratis cursus ‘selfie maken” ging geven aan het einde van dit jaar. Dat leek mij leuk. Ik heb me direct aangemeld en op Eerste Kerstdag (gisteren) is de cursus beginnen. Volgens haar website zijn er inmiddels 1250 mensen die zich hiervoor hebben aangemeld.

 

Opdracht dag 5:

Maak een #donkerselfie.
Ga aan de slag als het nog niet helemaal licht is of zoek een donker hoekje op.

Stel scherp op je gezicht. Maak nu eerst een selfie uit de losse hand. Onscherp? Probeer dan meer licht te regelen of je telefoon te stabiliseren. Bijvoorbeeld door je hand tegen een muur of kast te laten rusten. Kan al heel veel helpen.

Waarschuwing: grijp niet naar je flits. Echt niet. Als je me niet gelooft probeer het dan maar even. Maak een foto met en een foto zonder flits. Aanschouw het resultaat. En huiver van wat direct flitslicht met een verder prima leuk hoofd kan doen.

Deel je selfie van vandaag met de tag #donkerselfie – dan kan ik ‘m weer terugvinden en pinnen. Het tagboard van vandaag vind je hier, en het Pinboard met de highlights kun je hier bewonderen.

 

Deze foto heb ik aan het begin van de avond gemaakt. Wij hebben een Philips living colorlamp waardoor onze keuken constant van kleur veranderd. Ik heb geprobeerd welke kleur het leukste uitpakte. Ook heb ik geprobeerd om foto’s te maken met ons uitzicht op de stad. Dat lukte niet echt. Uiteindelijk vond ik dit groene duiveltje het leukst!

20131229 IMG_2058.jpg

Vergelijkbare berichten