Collecteren voor het KWF
Sinds ik schildklierkanker heb weet ik extra goed hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor onderzoek met betrekking tot de verschillende kankersoorten. Ik heb toen niet gecollecteerd, omdat ik gebeld werd met de mededeling dat er op dat moment bij mij in de wijk voldoende collectanten waren.
Dit jaar werd ik in juni gebeld door de collectecoördinator, die mij vertelde dat ik de eerste week van september (4 t/m 9 september) mag collecteren. Ik heb haar gegevens opgeschreven en ergens neergelegd. Tussendoor was de vakantie en toen ik vorige week de gegevens wilde pakken om te kijken wanneer en hoe laat ik ook alweer de collectebus op moest halen, bleek het briefje kwijt te zijn. Het kostte wat moeite en telefoontjes om achter de gegevens te komen. Afgelopen zondagavond heb ik de collectebus opgehaald en is mij uitgelegd in welke straten ik mag collecteren. De wijk is netjes verdeeld in delen van ongeveer 100 huizen. Verder kreeg ik een tasje met daarin een poster (die nu voor het raam hangt), een pen, wat niet-thuisenveloppen en andere informatie.
Maandagavond ben ik begonnen met collecteren. Ik vond het toch wel spannend. Je moet tenslotte bij onbekende mensen aanbellen en vragen of ze geld willen geven. Ik begon in mijn eigen straat. Door de vakantie had ik een aantal buren een tijdje niet gezien, met als gevolg dat ik gezellig bijkletsend bezig ben geweest. Dit had tot gevolgd dat ik na een uurtje collecteren pas 15 huizen had gedaan. Dat schiet zo niet op.
Dinsdagavond: hopelijk vandaag een productievere avond. Het was mooi weer. Ik vertrok rond half 7 van huis en merkte dat veel mensen nog aan het eten waren of bezig waren de kinderen in bad/bed te stoppen. Dat is natuurlijk niet het moment waarop mensen gestoord willen worden, maar wel hèt moment dat mensen thuis zijn. Een goed collecteermoment dus! Na anderhalf uur lopen had ik een stuk of 60 huizen gedaan. Morgenavond moet ik dus nog een kleine 30 huizen en dan ben ik klaar met collecteren.
Met sommige mensen sta je wat te praten aan de deur, zoals met een meneer die zelf non-hodgkinkanker heeft en net een beenmergtransplantatie heeft ondergaan of een meneer die net voor zijn werk een bijdrage van 400.000 euro van het KWF heeft gekregen voor onderzoek naar het gebruik van radioactieve stoffen bij de behandeling van longkanker. Zulke gesprekjes maken het collecteren wat leuker en afwisselender.
Het icoontje komt van de website van Flaticon.com.
Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 6 september 2006