Mijn scheve teen staat weer recht

Op 8 mei heb ik mijn grote teen laten rechtzetten. Op deze foto kun je zien hoe scheef hij inmiddels was gaan staan. De dag voor de operatie heb ik deze foto gemaakt
mijn linkerteen staat scheef

Inmiddels ben ik vier weken verder. Anderhalve week geleden ging het gewone gips eraf. Toen kon ik voor het eerst zien hoe mijn voet er nu uitziet. Er zit een litteken op de plek waar de bobbel zat en een litteken van een centimeter of tien van de plek tussen grote teen en de lange teen, recht naar beneden. En de teen staat recht! Best raar om zo te zien.

In de gipskamer werden de hechtingen weggeknipt en dat was best pijnlijk. Ondertussen mocht ik de kleur van mijn loopgips uitkiezen. Ik kon uit meerdere kleuren kiezen: rood, oranje, blauw, paars, geel, roze, groen. Ik heb voor rood gekozen, omdat dat mijn lievelingskleur is.
Onder de voet zit een rubberblok waar ik op mag steunen. Mijn tenen mogen niet naar beneden, dus het loopt wat onhandig. De eerste stappen thuis met dit loopgips waren doodeng. Ik had het gevoel dat ik zou omvallen. Inmiddels ben ik er aardig aan gewend. Ik loop met 1 kruk door het huis heen. Nouja, alleen de benedenverdieping en de tuin. De trap ga ik nog steeds zittend op, want dat gaat het snelst. En ook naar beneden ga ik zittend.

Tot afgelopen dinsdag had ik nog best veel last van het litteken. Dat was vooral een stekende en brandende pijn. Maar nu is dat over. Ik voel het litteken nog wel. Het lopen gaat steeds beter. De afgelopen week ben ik voorzichtig door de straat wezen wandelen. Ik voelde me een bejaarde! Buiten spelende kinderen vonden mijn rode voet maar raar.

Nu nog 2,5 week voordat het loopgips er eindelijk af gaat. Het zal dan wel weer eng zijn om zonder gips en zonder rubberhak te lopen. Veel oefenen tegen die tijd! Het aftellen kan beginnen: nog 17 dagen….

oorspronkelijk geplaatst op 7 juni 2009 op tantetil.vkblog.nl

Vergelijkbare berichten