Radioactive girl gaat werken

plaatje voor radioactive girlSinds oktober 2007 gaat het goed met radioactive girl. Begin juli heb ik een ct-scan gehad om te kijken of er nog uitzaaiingen zijn. De uitslag hiervan was goed. Het zou kunnen dat er nog steeds mini-uitzaaiinkjes zijn (kleiner dan een millimeter), maar die waren dan in ieder geval niet gegroeid en dat vond de professor goed nieuws. In september mag ik weer een echo van mijn hals laten maken. Voorlopig krijg ik beide onderzoeken 1 keer per jaar. En verder gebeurt er even helemaal niets!

Een goed moment dus om te kijken wat ik met mijn leven ga doen. In mei kreeg ik bericht van het UWV dat ik door mijn herkeuring een lagere uitkering ga krijgen. Daardoor mag ik een re-intregratietraject doen. En daar ben ik sinds kort mee begonnen. Ik wil nu toch wel eens weten waar ik goed in ben, wat ik zou willen en wat ik met dit alles kan gaan doen.

Omdat mijn uitkering omlaag gaat moet ik alweer een tijdje elke week een sollicitatie de deur uit doen. Dat is best lastig als je niet weet wat je eigenlijk zou willen doen. Meestal stuur ik dan ook een korte standaard sollicitatie en krijg daar dan ook geen reactie op. Maar af en toe is er een leuke vacature. Zo heb ik gesolliciteerd op de functie van pedagogisch medewerker (in opleiding) bij de buitenschoolse opvang. En tijdens mijn vakantie mocht ik hiervoor op gesprek komen. Een beetje lastig en het kon gelukkig verplaatst worden.

Op de vestiging hier in de wijk, 5-10 minuten lopen, is er een vacature voor een pedagogisch medewerker voor 10,5 uur. Dat betekent werken op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van half 3 tot 6 uur. Daarnaast zal er op de andere vestiging hier in de wijk gezocht worden naar een ochtend voor de voorschoolse opvang. Wanneer ik begin met werken is allemaal nog een beetje onduidelijk, want de vestigingsmanager is op vakantie. Ze vertelde wel dat ze graag zou willen dat ik op 18 augustus begon. Dan is hier de zomervakantie afgelopen.

foto van bso Jump
nieuwe werkplek

Ik heb al wel een opleidingsovereenkomst getekend. Ik heb namelijk geen opleiding om in de kinderopvang te werken. De opvangorganisatie betaalt mijn schoolgeld, de boeken en de evc-procedure (eerder verworven competenties). Op basis van die evc-procedure wordt gekeken waar je vrijstellingen voor krijgt op basis van werkervaring en vooropleiding. De opleiding SPW-3 wordt gegeven op het ROC.

Ik heb er zin in. Ik vind het vreselijk leuk om met kinderen te werken, maar was niet geschikt om als juf in het onderwijs aan de slag te gaan. Verder zijn de werktijden voor mij, met mijn me/cvs, erg prettig. Ik kan tussendoor bijkomen en weer energie opdoen. Ook blijft er tijd over voor Wooster.

Ik vind het best spannend. Zal ik voldoende energie hebben om te werken en naar school te gaan? Zal ik het werk zo leuk vinden als ik denk dat het is?

 

Oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 augustus 2008

 

Vergelijkbare berichten