Radioactive girl wacht op uitslag

plaatje voor radioactive girlZoals ik in mijn vorige ‘radioactive’ bijdrage vertelde heb ik begin september (maandag 3 en dinsdag 4 september) injecties met thyrogen gekregen. Thyrogen zorgt ervoor dat mijn eventuele aanwezige schildkliercellen aan het werk worden gezet om schildklierhormoon aan te maken. Op vrijdag moest ik naar het ziekenhuis om mijn bloed te laten prikken. Dat kon tussendoor, was mij verteld, tussen half 9 en half 10 ‘s ochtends of tussen 13 en 14 uur ‘s middags. Dat wilde ik dus ‘s middags doen, want in de ochtendspits is de stad niet te bereiken over de brug.

Toen ik daar ‘s middags aankwam was het donker en stil. Er hingen briefjes dat het personeel deze middag een personeelsuitje had. Dat was schrikken. Uit de schriftelijke informatie had ik namelijk onthouden dat ik binnen 72 uur geprikt moet worden en dat kon dus niet tot maandag wachten.

Gelukkig was er nog een baliemedewerker aanwezig, die een verpleegkundige heeft gevonden die mij wel wilde prikken. Ze moest even uitzoeken welke codes, buisjes en hoeveelheden ze nodig had. Het prikken ging helaas minder voorspoedig. Bij de vierde poging was het eindelijk raak. Mijn ader in mijn rechterarm sprong twee keer weg, de ader in mijn linkerarm lag te diep en uiteindelijk werd het de ader in mijn linkerhand. Ik vind het vreselijk om in mijn hand geprikt te worden…

Maar het is uiteindelijk wel gelukt. Nu is het nog bijna twee weken afwachten tot we van de professor de uitslag krijgen. Ik ga er van uit dat het thyreoglobulinegehalte (eiwit dat aangeeft of er schildklieractiviteit is) nu eindelijk onder de 3 zit. Op 4 oktober zal ik toch weer zenuwachtig in de wachtkamer zitten. Het is tenslotte al vaker anders geweest dan we hadden gehoopt en/of gedacht.

Ik voel me gelukkig goed, ben niet moeier dan normaal (gezien mijn me/cvs). Ik probeer te bedenken wat ik met mijn leven ga doen, maar dat is best lastig. Ik vind allerlei dingen leuk om te doen, maar mijn energiegehalte staat me hierbij wel in de weg. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

 

 

Oorspronkelijk geplaatst op 22-09-2007 11:30 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl

 

Vergelijkbare berichten