3 juli 2017

Bijna een week geleden heb ik een spier verrekt. Om precies te zijn: een tussenribspier. Ik heb geen idee hoe ik de spier heb verrekt, maar dinsdagavond voelde ik opeens deze spier pijn doen bij elke ademhaling. Die nacht heb ik nog redelijk geslapen.

Inmiddels zijn we zes dagen verder en doet de spier nog steeds pijn. Gelukkig niet meer constant zoals de afgelopen dagen. Ik voel de stekende pijn (alsof iemand met een mes tussen mijn ribben steekt) vooral bij een vreemde beweging. Dat is al een hele verbetering.

Afgelopen nacht heb ik eindelijk weer kunnen slapen. Dat was dan wel halfzittend met drie kussens onder mijn hoofd. Vanmorgen had ik daardoor weer wat andere pijnlijke spieren, o.a. in mijn nek.

Afgelopen nachten kon ik niet slapen. Ik slaap normaal gesproken op mijn linkerzij, maar dat voelt alsof iemand constant met een mes steekt. Op mijn rug liggen ging ook niet, omdat er dan iemand constant aan de pijnlijke spier zat te trekken. Op mijn rechterzij liggen ging ook niet, omdat ik dan bij elke ademhaling een pijnscheut kreeg. Afgelopen weekend heb ik mijn nachten dan ook doorgebracht met rondjes door huis lopen, rechtop zitten in bed en een kwartiertje liggen. Het hielp ook net dat ik veel lucht inademde door de pijn en dat ik daardoor aan het luchtboeren was. Na daar een nacht last van gehad te hebben doet mijn slokdarm pijn bij alles wat ik eet of drink.

Het gaat gelukkig langzaam beter en ik hoop dat de pijn snel voorbij zal zijn. Zeker omdat we aankomend weekend vertrekken voor een kampeervakantie van drie weken in Duitsland. Ik moet er op dit moment niet aan denken om op vakantie te gaan 🙁

Ik ben de pijn inmiddels zat!

2 reacties

  1. Hoe lang heeft het geduurd voor u geen pijn meer had? Ik denk dat ik met hetzelfde probleem te maken heb sinds vandaag…pijn bij ademhalen en bepaalde bewegingen, ik hoop dat het niet nog lang duurt..

  2. dat heeft een aantal weken geduurd (als ik me dat goed herinner)

Comments are closed.