Update van radioactive girl

plaatje voor radioactive girlVandaag eindelijk de professor gesproken. We hadden 1 februari een afspraak, maar toen had hij griep. Ook dokters kunnen ziek worden…

Het thyreoglobulinegehalte (dat aangeeft of er nog activiteit van schildkliercellen is) was voor het eerst zonder het slikken van de hormonen onder de 3 en dus goed. Op de scan is nog wel wat radioactiviteit te zijn, maar de verwachting is dat dit door de laatste behandeling met radioactief jodium zal verdwijnen. De behandeling werkt tenslotte nog een half jaar door.

Er is besloten om voorlopig pas op de plaats te maken en alleen te controleren door middel van bloedonderzoek en evt. scans. Over ruim een half jaar volgt waarschijnlijk een grote controle waarbij ik dit keer niet hoef te stoppen met het slikken van thyrax. Ze kunnen het stoppen met thyrax namelijk ook simuleren door twee injecties te geven. Dit doen ze tegenwoordig bij mensen als er geen behandeling nodig is. Voordeel is dat ik dan dus niet hoef te stoppen en ook geen energieverlies en koudeproblemen krijg. Handig dus!

 

Geplaatst op 14-02-2007 12:53 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl

 

Vergelijkbare berichten