Afspraak over wc (maart 2023)

Vrijdag 3 maart

Vanmiddag hebben we een afspraak met Mainstaete bij ons appartement in Skola over de wc. In ons gesprek van bijna een jaar geleden bij Van Dijk Tegel over tegels en sanitair was het onduidelijk wat er met de wc moest gebeuren. We zijn toen uitgegaan van de opties die Van Dijk aangaf en we kozen een mix van grijze 10×10 cm tegeltjes voor op het muurtje van het waterreservoir.

In ons appartement zijn de geglazuurde geel/oranje bakstenen goed bewaard gebleven. Voor de muren hoeven we dus geen tegels uit te kiezen. Wel moeten er een oplossing komen voor de muur waar een muur heeft gestaan. Mainstaete adviseert om hier een plaat tegenaan te zetten en die kan in wit of zwart geschilderd worden. Wij kiezen voor wit. Op deze manier blijft het zichtbaar dat hier een muur heeft gestaan.

De vloertegel die Van Dijk adviseerde was een lichte tegel met gekleurde vlekjes (een soort grindvloerachtig iets). Maar we denken dat dat toch niet mooi gaat worden. We besluiten te kiezen voor de antraciet 30×30 cm vloertegel die Mainstaete als projecttegel heeft uitgekozen.

We willen andere tegels voor op het muurtje van het waterreservoir. We denken dat de grijze mix van tegeltjes niet mooi past bij de antraciet vloertegel. We spreken af dat we zo snel mogelijk met een andere optie komen én dat we zelf controleren of Van Dijk deze tegel kan leveren.

We hadden ook tijd om de rest van ons appartement te bekijken. Inmiddels staan er binnenmuren en daardoor ziet het appartement er alweer anders uit. Het muurtje bij de keuken is helaas niet goed geplaatst. We hebben onlangs afgesproken dat de trap weer teruggaat naar zijn oorspronkelijk plek en daarbij zou ook het muurtje weer korter worden. Maar er wordt ons verzekerd dat het geen probleem is om het muurtje in te korten.

slaapkamer en badkamer (gele vlek)
verkeerd muurtje in keuken
rechter tuindeur in wording
buizen voor de meterkast
boog in de slaapkamer
badkamer
middelste tuindeur in wording
entresol
deuropening naar badkamer (beneden) en entresol

Vergelijkbare berichten