Vrijdag 18 maart 2022

Vanmiddag zijn we weer naar Dordrecht gereisd, dit keer voor een afspraak bij Van Dijk Tegel. Het project Skola werkt samen met dit bedrijf voor de badkamers. De badkamer mag helaas niet casco worden opgeleverd. Wel kun je ervoor kiezen om de badkamer standaard te laten opleveren, met antraciete vloertegels en witte muurtegels.

Voor de badkamer van ons huis in Nijmegen (meer dan 20 jaar geleden) kozen we voor de badkamer donkerblauwe vloertegels van Ce. Si. (20×20 cm, witte vierkante wandtegels van Ce. Si. (10×10 cm) en mozaïektegeltjes (een mix van lichte en donkerblauwe tegeltjes) voor rondom het bad en achter de wastafels. We willen nu ook weer blauw in de badkamer en misschien wel hetzelfde als 20 jaar geleden.

20100628 badkamer Nijmegen
20100628 badkamer Nijmegen

Vorige week zijn we bij Intercodam in Amsterdam wezen kijken om inspiratie op te doen voor badkamertegels. Onderstaande tegels vinden we erg mooi en we hopen dat Van Dijk deze tegels kan leveren.

20220312 skola intercodam
Bera&Beren tegel van Living Ceramics
20220312 skola intercodam
diepblauwe tegel van Winckelmans

Zonder auto is het best een lange reis om hier te komen. Vanaf metrostation Coolhaven (kwartiertje lopen vanaf huis) namen we de metro naar Blaak. Vanaf station Blaak met de trein naar Dordrecht. Dan met de bus en uiteindelijk nog bijna een halfuur lopen. De reistijd is ongeveer 1,5 uur.

We zijn wat vroeg en daarom doen we alvast een rondje door de winkel. De eerste indruk is niet zo goed. Bij de ingerichte badkamerhoeken zien wij weinig wat we mooi vinden.

20220318 skola van dijk
20220318 skola van dijk
20220318 skola van dijk
20220318 skola van dijk

Gelukkig wordt de eerste indruk tijdens het uitgebreide gesprek omgezet in een goed gevoel. We beginnen met een lege badkamer en kijken samen wat de beste plek is voor de inloopdouche. Wij willen graag een bad, maar dan een zo klein mogelijk bad. Na wat zoeken in boekwerken van fabrikanten wordt er een bad gevonden van 140 cm. Dat vinden wij een goed formaat. Als we eenmaal de indeling van de badkamer hebben is het tijd om tegels te kiezen.

Gelukkig kan Van Dijk de Bera&Berentegel van Living Ceramics bestellen. We willen deze tegel in donkergrijs. Deze tegel komt dan achter het bad en om het bad heen. Voor de vloer hadden we bij Intercodam een mooie diepblauwe hexagonale tegel uitgekozen. Deze blijkt erg duur te zijn, iets van 250 euro per m2. Gelukkig vinden we een mooi alternatief voor een betere prijs. De kleur blauw is anders, maar ook mooi. Voor op de andere muren geeft de medewerker van Van Dijk als suggestie een grote witte tegel (120×40 cm, als ik het goed onthouden heb). Er zit wat structuur in de tegel en het lijkt een beetje op een gesausde muur.

begin van de badkamer
20220318 skola van dijk
de grote witte tegel voor op de muren, de blauwe tegel is donkerder (zoals op de rechterfoto)
20220318 skola van dijk
impressie van de badkamer
20220318 skola van dijk
de donkerblauwe tegel die op de vloer komt

Aan het einde van de middag zijn we tevreden over het badkamerontwerp. Van Dijk zal de gegevens doorgeven aan de aannemer. Deze zal de offerte opstellen. We zijn erg benieuwd wat de badkamer zoals we hem nu hebben uitgekozen ons zal kosten. Afwachten dan maar.