Woning bekijken: Oranjestraat (Den Haag)

Donderdag 8 juli 2021

We zijn op zoek naar een nieuw huis. Een overzicht met alle blogjes over onze huizenjacht vind je hier.

Vandaag ga ik naar Den Haag om een appartement te bekijken. C. kan vanwege werk niet mee. Het gaat om een dubbel herenhuis uit 1875 waar appartementen in gemaakt gaan worden. Vandaag is er een kijkmiddag voor een van deze huizen.

Oranjestraat 6 G

advertentie op Funda

vraagprijs 325.000 euro – oppervlakte 64 m2 – 1 slaapkamer – bouwjaar 1875

Tekst van Funda:

Achter de monumentale gevels van twee statige herenhuizen in de Oranjestraat worden 15 luxe stadsappartementen gerealiseerd. De prachtige panden met authentieke details blijven behouden, maar worden tevens in een eigentijds nieuw jasje gestoken. De combinatie van modern en klassiek geeft een unieke uitstraling aan deze uitzonderlijke appartementen.

Klinkt dit als muziek in uw oren? Dan zou dit 2-kamer appartement wel eens uw droomhuis kunnen zijn!

Bouwnummer 6.8
Bij binnenkomst in dit monumentale gebouw arriveert u in de chique marmeren hal met prachtig versierde plafonds. De historie van dit pand is duidelijk zichtbaar. Het sierlijke trappenhuis past helemaal bij de authentieke stijl en op elke etage zijn de plafonds bezaaid met ornamenten en boven de deurposten vindt u ornamenten die beter kunnen worden omschreven als ware kunstwerken, wauw!

Via het trappenhuis bereikt u de top verdieping waar dit 2-kamer appartement van ca. 64 m2 gelegen is. Aan de achterzijde bevindt zich de sfeervolle woonkamer met open keuken en eethoek. Aan de voorzijde van het gebouw is de slaapkamer gelegen! Vanuit de gang heeft u toegang tot de badkamer en het separaat toilet. Dit fijne appartement is zeer geschikt als pied-a-terre. Het volledige appartement wordt voorzien van vloerverwarming.

Heeft u specifieke wensen voor de badkamer en keuken? Dat komt goed uit! Het appartement wordt casco opgeleverd dus u kunt de badkamer en keuken geheel naar eigen smaak inrichten.

Tevens heeft het appartement een eigen berging in de kelder en de mogelijkheid tot het aanschaffen van een parkeerplaats.

20210708 huizenjacht
foto van de buitenkant
20210708 huizenjacht
plaatje uit de Funda-advertentie
20210708 huizenjacht
plattegrond komt uit de Funda-advertentie
20210708 huizenjacht
foto van de achterkant
20210708 huizenjacht
plaatje uit de Funda-advertentie

De makelaar leidde mij rond door het hele gebouw. Overal waren bouwvakkers aan het werk en er moet nog veel gebeuren. De uitstraling van het pand is erg mooi. Het is een statig gebouw met hoge plafonds. Jammer dat er in die mooie ruimtes ontzettend dure appartementen gemaakt worden. Het appartement dat ik wil zien ligt op de tweede verdieping, de zolderverdieping. Op de plattegrond leek het appartement groot genoeg voor wat wij willen, maar als ik in het appartement sta lijkt het toch niet groot genoeg. De schuine daken zorgen ervoor dat de ruimte klein aanvoelt, en daardoor is er ook nauwelijks ruimte om kasten te plaatsen.

20210708 huizenjacht
in de woonkamer
20210708 huizenjacht
uitzicht vanuit de woonkamer
20210708 huizenjacht
in de slaapkamer

Na de rondleiding wandel ik nog wat door de omgeving. Het is een mooie buurt met veel statige herenhuizen. Het centrum is een paar minuten lopen, en er zijn volop cafeetjes en restaurantjes in de buurt.

20210708 huizenjacht
bij de tramhalte
20210708 huizenjacht
Noordeinde
20210708 huizenjacht
Noordeinde
20210708 huizenjacht
Paleiskerk
20210708 huizenjacht
bij de tramhalte
20210708 huizenjacht
Noordeinde
20210708 huizenjacht
Paleis Noordeinde

Dit appartement is te klein voor wat wij willen. In de slaapkamer is geen plek voor een bureau en er is geen buitenruimte. De locatie is wel erg leuk. Met een paar minuten lopen sta je in het centrum en er zijn voldoende cafeetjes en restaurantjes in de buurt.

Den Haag is een stad met mooie gebouwen, maar de sfeer van Rotterdam vinden wij leuker. Ik denk dat dit een eenmalige bezichtiging in Den Haag is.

We gaan niet bieden op dit appartement.

Vergelijkbare berichten