Vrijdag 23 december

Vandaag kregen we een mail met van Mainstaete daarin bouwtekeningen van ons appartement. In de mail staat dat het gaat om de definitieve bouwtekeningen. We hebben eind mei ook al getekend voor bouwtekeningen en we dachten dat dat de definitieve tekeningen waren. Er zit geen uitleg bij de tekeningen, maar wel het verzoek om uiterlijk 4 januari deze tekeningen getekend terug te sturen.

Maar in deze nieuwe bouwtekeningen staan opeens installatiekoven getekend waarvan het niet duidelijk is waar ze voor zijn en waarom ze zo groot ingetekend zijn. In de hal bijvoorbeeld is deze koof bijna de helft van het plafond. Ook staat er een koof in de badkamer tegen de wand die onze ‘feature wall’ moet gaan worden. We zien ook dat de trap naar de entresol circa 40 centimeter is opgeschoven waardoor de doorgang naar de keuken smaller wordt. Verder staan er helemaal geen maten meer in de tekeningen zodat we geen idee hebben hoe groot de ruimtes zijn.

Het is jammer dat dit soort wijzigingen niet met ons besproken worden en dat we naderhand tijd en moeite in moeten steken om dingen te veranderen. Het kost ook veel stress.

Dinsdag 3 januari

We sturen een mail terug naar Mainstaete met een aantal vragen ter verduidelijking van de bouwtekening. Twee weken later (woensdag 18 januari) krijgen we antwoord, maar daar worden we niet wijzer van.

Vrijdag 20 januari

Tijdens de kijkmiddag op vrijdag 20 januari heeft Christof onze vragen kunnen bespreken met de bouwers en zijn we tot een oplossing gekomen. De trap was verplaatst omdat er anders geen wasmachine en droger op elkaar geplaatst konden worden. Maar we willen alleen een wasmachine, dus de trap gaat weer naar zijn oorspronkelijk plek. De installatiekoven worden niet gemaakt, maar de ventilatiebuizen blijven zichtbaar. Dat hadden we ook in ons vorige appartement en dat vinden we veel mooier dan een afgetimmerd geheel.

Maandag 23 januari

Op maandag 23 januari sturen we een e-mail met de wijzigingen die tijdens de kijkmiddag besproken zijn, maar daar krijgen we geen reactie op.

Donderdag 16 februari

Vandaag kregen we eindelijk een bevestiging van onze wijzigingen.