Rondkijken in Amsterdam (maart 2012)

Aangezien we zeer waarschijnlijk in Nederland blijven is naast Rotterdam Amsterdam ook een leuke optie om te gaan wonen. Vandaar dat we ook in Amsterdam zijn wezen rondkijken.

We willen graag wonen in een wijk waar een gemengde bevolking is (niet alleen oude mensen, niet alleen gezinnen met kinderen),  waar cafeetjes en restaurantjes in de buurt zijn zodat we op een zondagochtend lekker ergens kunnen ontbijten, waar winkels zijn, waar een park is, waar goede OV-verbindingen zijn zodat we snel in het centrum kunnen zijn (en geen auto hoeven te hebben).

We zijn onze wandel- en ontdekkingstocht door Amsterdam begonnen in de Indische buurt. Volgens Funda staan hier mooie gebouwen en zijn appartementen hier redelijk betaalbaar: in de Indische buurt West & Indische buurt Oost samen staan 130 appartementen te koop (op 8 mei).
We hebben op een terrasje bij het Javaplein een thee & koffie gedronken en genoten van het uitzicht. Dit is wel wat we zoeken: een terrasje en mooie gebouwen om on te wonen. Daarna hebben we door de wijk gewandeld. We vonden het westelijke deel wat minder leuk, omdat hier meer gebouwen uit de jaren 80 stonden, terwijl in het oostelijke deel meer gebouwen uit de jaren 30 te vinden zijn. Die hebben een leukere uitstraling.

Vanuit de Indische buurt zijn we via Zeeburg naar de Oostelijke Handelskade en de Veemkade gelopen. Onderweg hebben we vooral veel nieuwbouw gezien en deze gebouwen hebben een vinex-wijk-uitstraling. Niet de plek waar wij graag willen wonen. Bij Pakhuis de Zwijger hebben we op het terras een colaatje gedronken. Hier staan een paar mooie oude en gerenoveerde pakhuizen. Ziet er leuk uit.

Pakhuis de Zwijger

 

Pakhuis de Zwijger

De volgende dag zijn we naar een ander deel van Amsterdam geweest, dit keer naar stadsdeel Oud-West. Ook dit lijkt ons een leuke wijk. In Amsterdam heb je overal cafeetjes, restaurantjes en terrasjes. Dat maakt een wijk leuk en levendig.

Kortom: de wijken die we tot nu toe in Amsterdam gezien hebben lijken ons interessant. Een nadeel van Amsterdam is wel dat de appartementen relatief klein zijn en duur. Zeker vergeleken met appartementen in Rotterdam.

Positief aan Amsterdam:
* cafeetjes, restaurants en terrasjes in elke buurt
* mooie oude gebouwen

Negatief aan Amsterdam:
* appartementen zijn relatief klein en duur
* veel toeristen in het centrum

Vergelijkbare berichten