Voortgang Skola (juli 2023)

In maart 2022 kochten we appartement Midnattssol, een nog te bouwen appartement, in het project Skola (Rotterdam). Skola, de naam zegt het al, is een oud schoolgebouw. In dit schoolgebouw in de wijk Bloemhof worden 10 appartementen gemaakt. De verkoper is Bout & Bint en de aannemer is Mainstaete. Bekijk alle blogjes over de voortgang hier.

deze foto is gemaakt op 16 juni 2023

Zondag 9 juli

We komen er vandaag als toekomstige bewoners achter dat er een foutje zit in de splitsingsakte. Een van de appartementen op de eerste verdieping staat in de splitsingsakte omschreven als een appartement op de begane grond, zonder buitenruimte.

Woensdag 26 juli

Christof moest vandaag in Rotterdam zijn en ging bij Skola, ons nieuwe appartement kijken. Er moet nog steeds heel veel gebeuren. In mei zei de projectmanager dat ze eind juli klaar wilden zijn. Dat is niet gelukt. Wij hopen op een oplevering in oktober. Maar of dat gaat lukken? Het aantal werkbare dagen is al voorbij sinds begin maart en de boetedagen lopen door.. En communiceren doet Mainstaete niet.

We kregen vandaag van Mainstaete een meerwerkfactuur voor extra elektra. Dit zou klaar moeten zijn. Christof was vandaag op de bouw en onze muren staan nog steeds niet. Het elektra-meerwerk kan daardoor ook niet klaar zijn.

Donderdag 27 juli

Als reactie op de e-mail van gisteren van Mainstaete met de meerwerkfactuur voor extra elektra sturen we vandaag een antwoord. We geven aan dat het extra elektra nog niet klaar kan zijn, omdat de muren in de badkamer nog niet betegeld zijn (hier komen extra stopcontacten) en op de extra entresol de muur nog de hal nog niet aanwezig is. Ook hier komen extra stopcontacten. In deze mail laten we foto’s van de situatie van gisteren zien. We geven aan dat we deze factuur niet in behandeling nemen en dat deze onterecht verstuurd is.

We krijgen diezelfde dag een reactie dat Mainstaete bij deze factuur het extra elektra in de badkamer niet hebben meegenomen, maar dat er wel een loze leiding op de extra entresol is. Mainstaete vindt dat we gewoon moeten betalen. We krijgen te horen dat we niet meer zomaar op de bouw mogen komen kijken, maar dat er vanaf 15 augustus inmeetmomenten zullen worden georganiseerd.

Vrijdag 28 juli

Vandaag hebben we weer een antwoord naar Mainstaete gestuurd dat we de meerwerkfactuur onterecht vinden en dat wij hem niet zullen betalen. We geven aan dat een loze leiding natuurlijk niet afgerond kan zijn als de muur niet aanwezig is. Het is zo vermoeiend om steeds weer onterechte facturen te ontvangen waar we op moeten reageren.

We versturen vandaag ook een tweede herinnering naar Mainstaete dat we nog geen reactie hebben gehad op onze e-mail van 19 juni (o.a. over de badkamervloer).

Vanmiddag kregen we weer een nieuwsbrief van Mainstaete met een overzicht van werkzaamheden die volgens hen afgerond zijn én een YouTube-filmpje (zie de screenshots hieronder)

  • Alle vloerverwarmingen en cementdekvloeren/afwerkvoeren zijn inmiddels aangebracht.
  • De dagkanten van de raam- en deurkozijnen in de achtergevel aan de tuinzijde, zijn we op dit moment aan het afwerken.
  • We zijn gestart met het tegelwerk in de badkamers en toiletten. In verschillende woningen zijn de wandtegels al aangebracht. 
  • De meeste bouwkundige bestaande binnenwanden zijn behangklaar afgewerkt.
  • Enkele woningen zijn, op verzoek van de bewoners, voorzien van stucwerk.
  • We zijn gestart met het aanbrengen van stucwerk en sauswerk in de twee trappenhuizen.
  • Het hekwerk van het dakterras is geproduceerd en nu bij verzinkerij, daarna wordt er nog een poedercoating aangebracht en is het klaar voor montage.
  • De nieuwe “binnen”hekwerken in de woningen zijn geëngineerd en in productie.
  • Bij de bestaande toiletten zijn inmiddels enkele nieuwe ramen geplaatst en voorzien van beglazing. Op dit moment zijn we nog bezig met de beglazing aan de schoolpleinzijde.

Vergelijkbare berichten