Voortgang Skola (september 2023)

In maart 2022 kochten we een nog te bouwen appartement in het project Skola (Rotterdam). Skola, de naam zegt het al, is een oud schoolgebouw. In dit schoolgebouw in de wijk Bloemhof worden 10 appartementen gemaakt. De verkoper is Bout & Bint en de aannemer is Mainstaete. Bekijk alle blogjes over de voortgang hier.

buitenkant Skola (31 augustus 2023)

Vrijdag 1 september

We hebben in hotel Room Mate Bruno overnacht in Rotterdam. Na ons ontbijt gaan we naar Joop Puur Wonen. We hebben bedacht dat we de bogen in ons appartement zichtbaarder willen maken door behang te gebruiken voor de muren binnen de bogen. Bij Joop Puur Wonen bladeren we door de mappen met behangstalen. We zijn op zoek naar iets art deco-achtigs, maar daar hebben ze helaas geen speciale mappen voor. We kiezen een paar opties uit en bekijken deze aan het begin van de middag in ons appartement. We kiezen voor het groene behang. Ik had niet verwacht dat wij zo’n behang zouden kiezen, ik had een simpeler motief in mijn hoofd. Maar dit groene behang straalt warmte en gezelligheid uit en is een beetje ouderwets. Wij denken dat dit erg mooi gaat worden.

Daarna gaan we met de metro naar Woonmall Alexandrium waar we een afspraak hebben bij Tulp Keukens. We maken vandaag de keuze voor onze keuken definitief. We zijn nog steeds blij met de blauwe kleur (RAL 5003) die we voor de kastdeurtjes hebben uitgekozen. Ook het witte aanrechtblad met een blauw adertje blijft mooi. We passen wel dingen aan aan de indeling. Dat komt omdat de ruimte van de keuken wat anders is geworden dan op de bouwtekening. Zo staat er een stalen kolom in de hoek van de keuken waar wij een hoge kastenwand willen. Met wat gepuzzel lukt het om deze kastenwand zo aan te passen dat alles wat wij willen er in past én dat de kolom in de kasten past.

We hebben vandaag bedacht dat het wel mooi kan worden om gele tegeltjes te kiezen voor boven het aanrechtblad. Geel valt lekker op en zo lijkt de keuken straks minder donker. In de trein terug naar ons tijdelijke huis in Groningen gaan we op internet op zoek naar gele tegels. Van het merk Ce.Si, waar we ook badkamertegels van hebben, hebben ze ook geel (link naar de website van Ce.Si).

Dinsdag 5 september

We sturen als bewoners/eigenaren vandaag een gezamenlijke mail naar Mainstaete. Dit naar aanleiding van de nieuwsbrief van 28 juli. De laatste informele prognose voor de oplevering ‘zomer 2023’ was (mail van 23 januari). We vragen nu om een nieuwe prognose, omdat de zomer alweer bijna voorbij is.

Maandag 11 september

Vandaag verstuurden wij de 6e herinnering voor beantwoording van onze mail van 19 juni naar Mainstaete. Het is te triest voor woorden dat we hier nog steeds geen reactie op hebben gehad.

Vrijdag 15 september

We krijgen vandaag een mail van Mainstaete met een reactie op onze mail van 19 juni. Er wordt geen inhoudelijke reactie gegeven. Mainstaete stelt voor om persoonlijk in gesprek te gaan bij hun op kantoor in Zwijndrecht. Er wordt niet gezegd waarom zij dit gesprek willen en waar dit gesprek over zal gaan.

Vandaag is verhuisdag 7: we verhuizen van Groningen naar mijn moeder in Didam. De zes weken in Groningen zijn snel voorbij gegaan. Het was een fijne plek om de zomer door te brengen. Bij mijn moeder ruilen we onze zomerkleren om voor kleren die geschikt zijn voor de herfst.

Zaterdag 16 september

Vandaag is verhuisdag 8: we gaan met de trein van Didam naar Antwerpen. We hebben t/m eind oktober weer geboekt bij Yust. Hier zijn we in juni en juli ook al geweest. We hebben dit keer een kamer aan de straatkant. Deze kamer is ook wat groter dan de vorige keer, want er waren geen kleine lofts meer beschikbaar.

Donderdag 21 september

We sturen een reactie naar Mainstaete dat wij best in gesprek willen, maar dat het ons beter uitkomt om dit in Amersfoort op het kantoor van onze advocaat van Vereniging Eigen Huis te doen.

We krijgen vandaag een reactie op de collectieve mail van eerder deze week. Er wordt geen antwoord gegeven op onze vraag over de planning van de oplevering. Wel is er een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek voor de mensen die dat willen. Er wordt niet aangegeven waar deze gesprekken dan over zouden gaan.

Vrijdag 22 september

Vanmiddag kregen we een e-mail van Mainstaete met de factuur voor termijn 8 (bij gereedkomen nieuwe beglazing per appartement). We hebben direct een mail teruggestuurd met de vraag om fotobewijs hiervan, met o.a. een foto vanaf het schoolplein richting ons appartement. We weten namelijk 100% zeker dat onze beglazing nog niet klaar is. De buitenmuur van onze slaapkamer is namelijk nog steeds open. Daar zit een tijdelijke deur in om materialen e.d. het pand binnen te krijgen, maar hier moet het raamkozijn van onze slaapkamer komen.

Maandag 25 september

We krijgen foto’s van een buurvrouw die bij Skola is wezen kijken. Het is goed te zien dat de beglazing bij ons nog niet klaar is.

Dinsdag 26 september

We hebben van Mainstaete nog geen reactie gehad op onze mail over de factuur van termijn 8. We sturen een foto mij die gisteren door een buurvrouw van ons is gemaakt. Het is goed zichtbaar dat de beglazing nog niet klaar is. We geven in deze mail aan dat wij het verzenden van deze factuur onrechtmatig in en wij verzoeken Mainstaete om deze factuur in te trekken. Wij gaan in ieder geval niet betalen.

Vrijdag 29 september

Vandaag kregen we een mail van Mainstaete dat ze niet in Amersfoort met ons in gesprek willen. Verder geven ze aan dat we om te veel technische details vragen en dat zij dat niet met ons hoeven te delen.

We vinden het heel bijzonder dat ze dit antwoord geven op onze mail van 19 juni (na meerdere herinneringen). Dan hadden ze dit in juni ook kunnen zeggen… Wij gaan dan maar zelf op zoek naar informatie over de maximale hoogte van de dekvloer op de vloerverwarming in de badkamer. We blijven bij ons standpunt dat de badkamervloer niet goed is en dat deze vloer opnieuw gedaan moet worden. Zoals afgesproken m.b.t. de badkamer moet de vloer eerst 10 centimeter worden opgehoogd voordat de vloerverwarming er in gaat. Daarna gaat er pas een dekvloer overheen. Zo vermoeiend dat ze niet willen toegeven dat het niet klopt. Ondertussen zien we aan de foto’s van onze badkamer dat ze sinds het begin van deze maand niet verder zijn gegaan met het betegelen. De vloer is (gelukkig maar) nog niet betegeld. Zou Mainstaete dan toch doorhebben dat er iets niet klopt?

Vergelijkbare berichten