flaticon plaatje huis

Vrijdag 25 juni 2021

Wij gaan op huizenjacht.
We gaan een heel mooi huis vinden.
Wat een prachtige dag!
Wij hebben er zin in.

(vrij naar het begin van ‘Wij gaan op berenjacht‘ van Michael Rosen)

We wonen sinds 2012 in Rotterdam. In 2016 schreef ik een blogje over hoe het is om te wonen in een klein appartement. Ons appartement is niet groot (circa 65 m2), maar het is groot genoeg voor 2 personen én het heeft een geweldig uitzicht. Toch gaan we op huizenjacht…

Door het thuiswerken vanwege corona merken we dat we wat meer ruimte zouden willen. We hebben nu een slaapkamer met een glazen wand. Het is een ruime slaapkamer en we hebben daar dan ook een mooie werkplek gemaakt. Het nadeel van een glazen wand met schuifdeur is dat het geen geluid tegen houdt. In de woonkamer kun je de online werkgesprekken horen en in de slaapkamer hoor je de muziek. Een extra kamer om als kantoor in te richten óf een slaapkamer die afgesloten kan worden zou fijn zijn.

Daarnaast willen we graag een buitenruimte. We hebben geen balkon, maar we kunnen wel de ramen openschuiven. Het is erg fijn als dat kan. Maar… op de 16e verdieping waait het vaak hard en vooral uit de richting (zuidwesten tot westen) waar ons raam zit. Dat betekent dat het raam niet zo vaak open kan.

Wat zoeken we?

  • woonoppervlakte minimaal 65 m2
  • een extra kamer voor kantoor
  • een buitenruimte
  • een omgeving met leuke cafeetjes
  • goede ov-verbinding

We willen het liefste in Rotterdam blijven. Ons plan is om de komende tijd te kijken wat wij leuke plekken vinden om te wonen. Een overzicht met alle blogjes over onze huizenjacht vind je hier.