Woning bekijken: Tolhuisstraat

Donderdag 16 september 2021

We zijn op zoek naar een nieuw huis. Een overzicht met alle blogjes over onze huizenjacht vind je hier.

Vandaag gaan we met de Waterbus naar Katendrecht om een appartement te bekijken. Toen we 9 jaar geleden voor het eerst in Rotterdam op zoek waren naar een woning vonden we dit al een erg leuke plek om te wonen. Toen was er weinig te koop en dat is nu eigenlijk nog steeds zo.

Tolhuisstraat 6 A

advertentie op Funda

vraagprijs 295.000 euro – oppervlakte 65 m2 – 1 slaapkamer – bouwjaar 1902

Tekst van Funda:

Het prachtige pand waarin dit appartement ligt komt uit 1902, de sierlijke entree en details op de gevel zorgen voor een mooi beeld in de straat. Van binnen is alles nieuw en fris, je draait de sleutel om en je kunt er wonen. Door de vorm van de woonkamer zijn er extra veel ramen, waardoor er veel daglicht binnen komt. De buitenruimte is overdekt dus ook met een beetje regen kun je heerlijk buiten blijven zitten. Ook is er een grote ruime gemeenschappelijke tuin, ideaal voor als je met wat meer mensen buiten wilt eten of iets te vieren hebt in de zon.

20210916 huizenjacht
foto uit de advertentie op Funda
20210916 huizenjacht
Tolhuisstraat
20210916 huizenjacht
Veerlaan
20210916 huizenjacht
plattegrond uit de advertentie op Funda
20210916 huizenjacht
uitzicht vanuit het appartement

De makelaar leidt ons rond door het appartement. Hij denkt mee hoe we de slaapkamer het beste in kunnen richten zodat er ook een werkplek gemaakt kan worden. Het is een leuk appartement met een fijn balkon. Het is geen standaardappartement en dat vinden we leuk. Een nadeeltje is dat het gebouw aan de buitenkant er geweldig uitziet, maar dat je daar in het appartement niets van terug ziet. De locatie vinden we geweldig. Het Deliplein met leuke cafeetjes en restaurantjes is om de hoek. We zien onszelf hier wel wonen.

We hebben tot uiterlijk donderdag 23 september 12.00 uur de tijd om een bod te doen. Op de website van WalterLiving kijken we wat deze woning waard zou zijn en we doen een bod. Daarnaast sturen we nog een persoonlijke boodschap naar de verkopers.

Helaas krijgen we de volgende dag te horen dat de verkopers voor een andere koper hebben gekozen.

Vergelijkbare berichten