Vrijdag 1 oktober 2021

We zijn op zoek naar een nieuw huis. Een overzicht met alle blogjes over onze huizenjacht vind je hier.

Vandaag gaan we voor een bezichtiging de stad uit, want we gaan naar Gouda. Er staat een leuk appartement te koop in een voormalig kaaspakhuis. Als kaasfan is dat natuurlijk een perfecte match 🙂 We weten eigenlijk niet veel over Gouda, maar we gaan vandaag ook de stad bekijken (lees het blog).

Westerkade 2 114

advertentie op Funda

vraagprijs 309.000 euro – 66 m2 – 1 slaapkamer – bouwjaar 1939, transformatie 2017

Tekst van Funda:

Het voormalige kaaspakhuis aan de Wachtelstraat is in 2017 op zeer fraaie wijze getransformeerd tot een woongebouw met 52 appartementen. Het Rijksmonument heeft hierbij zijn authentieke en ambachtelijke karakter behouden en heeft door de sfeervolle balkenplafonds en kolommen een robuuste uitstraling gekregen. De twee gedeeltes van het gebouw zijn middels een fraai atrium met elkaar verbonden en hierdoor is een sfeervolle lichtinval ontstaan. Het complex heeft een fraai glazen trappenhuis en een liftinstallatie.

In het monumentale Kaaspakhuis en op loopafstand van het historische centrum van Gouda gelegen modern afgewerkt, zeer sfeervol, uniek en extra breed 2-kamer appartement op de 1e verdieping met sfeervolle woonkamer, moderne woonkeuken, ruime slaapkamer, moderne badkamer, zonnige loggia, separate berging in de onderbouw, gezamenlijke fietsenberging en eigen parkeerplaats op het afgesloten buitenterrein.

20211001 huizenjacht
het Kaaspakhuis
plattegrond uit de advertentie op Funda
foto funda westerkade 2 114
foto uit de Funda-advertentie
20211001 huizenjacht
binnenruimte van het gebouw
20211001 huizenjacht
uitzicht vanuit appartement

De makelaar laat ons het appartement, maar kan nauwelijks antwoord geven op onze vragen. Het voormalige kaaspakhuis is een geweldig gebouw en het is een leuk appartement. Het is geen groot appartement, en het bureau zal net als nu in de slaapkamer moeten, maar het heeft een fijne sfeer en een loggia. Ik zie mezelf daar al zitten met een boek.

Na het weekend doen we een bod. We hebben een abonnement op de website WalterLiving, waar je kunt zien welke verkoopprijs reëel is voor een woning. De vraagprijs van dit appartement ligt ruim boven de vraagprijs die volgens WalterLiving reëel is voor een ‘zo goed als nieuw’-appartement. Aan dit appartement moet nog wel wat gebeuren. Zo heeft de keuken geen afzuigkap en vinden wij de steenstrips niet mooi. We besluiten daarom een lagere prijs te bieden.

Binnen een uur na het versturen van de mail worden we gebeld door de makelaar dat de verkopers dit bod niet accepteren. Helaas, dan zoeken we verder…

Een paar weken later zien we op Funda dat de vraagprijs is verlaagd naar 289.000 euro. Dat is nog steeds meer dan wat wij denken dat het appartement waard is.