De reis is begonnen! (15 april 2011)

Vrijdag 15 april

Om 10 uur vanmorgen zijn we echt vertrokken. Voor die tijd hebben we het appartement van D. wat opgeruimd, de badkamer schoongemaakt, de laatste spullen in de auto gepakt, filters (olie, lucht, brandstof) van de Landcruiser omgeruild bij Supercheapauto en wat spuleln naar de storage gebracht. Via Ballarat zijn we naar Horsham gereden. Onderweg zijn we langs de Big Koala gekomen. Dat was even een foto waard, maar meer ook niet.

we kwamen een koalabeertje tegen

In Horsham hebben we getankt. De benzinemeter baart ons wat zorgen. Na ongeveer 70 km gereden te hebben gaf hij aan dat de tank nog 3/4 vol was. Na 160 km gaf hij 1/2 vol aan. Dat zou betekenen dat we nog geen 350 km met een tank diesel zouden kunnen rijden. Dat zou erg vervelend zijn. Bij het tanken bleek dat de benzinemeter het waarschijnlijk niet goed aangeeft. Op basis van de hoeveelheid getankte diesel zouden we ongeveer 450 km met een tank moeten kunnen rijden. Gelukkig maar! Betekent wel dat we vooral op de dagteller moeten letten.

De koelkast in de auto werkt goed. Bij het boodschappen doen hebben we groente gekocht voor de komende twee dagen. Ook zit er yoghurt en kaas in de koelkast. Vanaf Horsham zijn we verder gereden naar Naracoorte. Vlakbij Naracoorte realiseerden we ons dat we South Australia ingingen en dat we dus geen groente en fruit mogen meenemen. Dat is balen. Bij de quarantaine bin hebben we de groente weggegooid. We zijn ook nog terug in de tijd gereisd, want South Australia loopt een half uur achter vergeleken met de tijd in Melbourne.

In Naracoorte hebben we nieuwe groente en fruit gekocht. We zijn naar een camping gereden in Naracoorte Caves National Park. Deze grotten gaan we morgen bekijken. Er zitten bij onze auto twee luifels die we maar eens hebben opgezet om te kijken hoe groot ze eigenlijk zijn.

Vergelijkbare berichten