Met de trein naar Enschede (18 februari 2024)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Sinds eind november wonen we tijdelijk in Didam, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. Dat gaat helaas veel langer duren dan gedacht, want sinds 27 oktober is de aannemer failliet.

Zondag 18 februari

Het was een regenachtige dag vandaag. We gingen met de auto naar station Didam en vandaar met de trein naar Enschede voor een verjaardagsfeestje. Het regende hard, dus op station Didam zijn we in de auto blijven zitten tot de trein er aan kwam. In de trein begon ik aan Harry Potter and the chamber of secrets van J.K. Rowling. Ik vind het heerlijk om in de trein te lezen.

We hebben sinds kort een Weekend Vrij-abonnement van de NS en daardoor zijn onze weekendreizen op dit moment gratis. Een Weekend Vrij-abonnement kost 34,95 euro (meer info vind je op de website van NS) en hiermee reis je dan gratis in de weekenden. Onze treinreis van vandaag zou anders, met 40% korting, 2 x 13,49 euro (totaal 26,98 euro) per persoon kosten.

Na 2,5 uur kwamen we aan op station Enschede en hier huurden we een OV-fiets. Ik weet nu ook weer waarom ik eigenlijk nooit fiets. Het trappen valt me zwaar en als snel doen mijn spieren en knieën pijn.

Het verjaardagsfeest was erg gezellig en ‘s avonds reisden we weer met OV-fiets en trein terug naar Didam. Op de terugweg las ik verder in Harry Potter and the chamber of secrets.

Vergelijkbare berichten