Interrail dag 2 (26 juni 2022)

Zondag 26 juni

Interrail dag 2, Bratislava

  • trein Wenen 8.45 uur – Bratislava 9.47 uur

Vanmorgen nemen we om 8.45 uur de trein vanaf Wenen naar Bratislava. Een uur later zijn we in Bratislava. In de trein in Oostenrijk moeten we een mondkapje op.

Met de bus zijn we richting het centrum gegaan. Vanaf de bushalte was het nog een kwartier lopen naar het hotel, Elisabeth Old Town. We hebben dit hotel vai booking.com geboekt en we betalen voor 3 nachten 180,15 euro (60,05 euro per nacht). Na het inchecken hebben we onze bagage naar de kamer gebracht. Daarna was het tijd om Bratislava te gaan ontdekken. Vlakbij het hotel kwamen we langs de Blauwe Kerk. We konden hier helaas niet naar binnen, omdat er een kerkdienst was. We zijn verder gelopen naar het oude centrum.

Het is erg warm vandaag en we lunchen wat op een terrasje in de schaduw. Het terras zit op een pleintje en we kunnen hier goed mensen kijken.

Na onze lunch zijn we naar het kasteel geklommen. We kwamen ook langs leuke straatkunst. We zijn het kasteel niet in geweest, maar we hebben wel door de tuinen gewandeld. Vanaf het kasteel heb je mooi zicht op de rivier en de stad.

Weer beneden in het centrum kwamen we langs een leuke cafétuin. Hier hebben we genoten van een drankje en het mooie weer.

Op de terugweg naar het hotel zijn we bij een boekwinkel geweest. Het is een leuke boekwinkel én ze hebben een Slowaakse vertaling van Matilda van Roald Dahl. Deze vakantie wil ik in elk land een vertaling van Matilda proberen te kopen.

Vergelijkbare berichten