Ellenbrae Station (21 juni 2011)

Dinsdag 21 juni

Op weg naar onze volgende overnachting! Vandaag gaan we naar Ellenbrae Station. De weg is redelijk, maar er liggen veel stenen. En het blijft stoffen! De ramen beginnen te piepen, de achterdeur gaat wat moeilijker open en overal in de auto komt een dun laagje zand te liggen. Vandaag zijn we over zo’n 30 creek crossings gegaan, waarvan er eentje (Hann River) een stuk dieper was dan we hadden verwacht. Voor deze rivier wordt nergens gewaarschuwd, maar hij was zo te zien toch zeker 45 centimeter diep. Het water kwam zo’n 5 cm op de onderkant van de deuren. Gelukkig is het een korte oversteek.

Ellenbrae Station maakt langs de Gibb River reclame voor hun fresh scones met jam en cream. Wij komen met lunchtijd daar aan en gaan de scones maar eens proeven. Maar eerst allebei een tosti. Heerlijk!

De camping heeft de heerlijkste douche op de Gibb River Road. Het is een zelfgemaakte staalconstructie waarbij een houtvuur het water verwarmd. Voordat je gaat douchen kijk je of er hout op het vuur ligt. Zo niet dan leg je er wat op en wacht je 15 minuten totdat het water warm is. En dan heb je een heerlijk warme douche. Aan het einde van de middag komen er twee stellen Australiërs nogal dicht bij ons staan. Ze komen ons eerst vragen of we daar bezwaar tegen hebben en of we nog een tent moeten opzetten. Het maakt ons niet uit. Later nodigen ze ons uit om na het eten thee en koffie bij ze te komen drinken. En even later komen onze andere buren ons uitnodigen om bij hun kampvuur te komen zitten. ‘s Middags kwam deze buurman al waarschuwen dat hij de generator ging aanzetten. Wat een vriendelijke mensen op deze camping!

We besluiten om eerst bij het kampvuur aan te schuiven en later naar onze andere buren te gaan. Bij het kampvuur is het gezellig. Ray en Morra komen uit Wollongong (New South Wales) en zijn met pensioen. Ze maken nu een rondje door Australië en zijn voor kerst weer thuis. Ze staan hier met de grootste caravan die we op de Gibb River hebben gezien. Hun combinatie van auto en caravan is 17 meter. Hun auto is een Ford monster pick up truck met een 7,3 liter diesel. Dat is 3x zoveel als onze auto. Ook qua grootte kan onze auto makkelijk in die van hun. Het is een indrukwekkende combinatie! De caravan heeft een 400 liter watertank in zich. Ray heeft verder een kettingzaag bij zich. Geen idee waar je die nou voor nodig zou hebben. Hij vertelt dat hij hiermee bij El Questro wat hout heeft gezaagd….

Het is zo gezellig bij het vuur dat we de tijd vergeten en het al te laat wordt voor koffie en thee bij de andere buren. Het is alweer half 9 en iedereen op de camping maakt zich op om naar bed te gaan. De volgende ochtend bieden we onze excuses aan bij ze en ze begrijpen dat een kampvuur ook wel erg aanlokkelijk is 😉

Vergelijkbare berichten